Alfa Romeo Giulia Sportwagon: Možda ipak ne

Alfa Romeo Giulia Sportwagon nije uključena u izmijenjeni Poslovni plan Alfa Romea i budućnost joj je upitna.

Kašnjenje u izbacivanju novih Alfa Romeo modela službeno je potvrđeno prije nekoliko dana. No, kao što so i očekivali, sada slijede glasine i spekulacije o budućoj gami talijanskog proizvođača automobila. Nova Alfa Romeo Giulia je spremna za premijeru, kao i D-SUV pred kraj godine ili početkom sljedeće. Bliska budućnost je jasna, ali razdoblje od 2017. do 2020. još brine mnoge.

Među šest modela najavljenih za ovo razdoblje je nekoliko standardnih modela, kao što su nova generacije Giuliette, nova krstarica i SUV, a na tom popisu nije – Alfa Romeo Giulia Sportwagon, karavanska izvedba nove Giulie.

alfa-romeo-modeli-1

Poslovni plan je obnovljen i najavljuje novu limuzinu E-segmenta (ili full-size krevet), novi kompakt (Giulietta), dva SUV-a te dva specijalna projekta (sportski coupe i spider) – duhovne nasljednike 4C i 4C Spider.

Alfa Romeo ne otkriva ništa više o budućnosti i skriva svoje planove iza tehničkih termina, djelomično indikativnih. Nova Alfa Romeo Giulia Sportwagon, o kojoj se već nekoliko godina priča, mogla bi biti zamijenjena novim projektom, crossoverom C-segmenta vozila, sportskog karaktera, izvedenog iz platforme Giuliette. Na taj bi način marka kompletirala ponudu SUV modela i obuhvatila segmente C, D i E, što bi bila vrlo solidna alternativa njemačkim premium SUV modelima. Alfa Romeo Giulia Sportwagon bi mogla biti jedan od novih projekata u sljedećem Poslovnom panu koji započinje 2021. godine.

Sve ovisi o Giuliji

Plan rasta Alfa Romea, kao i ulaganje u razvoj i proizvodnju novih modela, ovisi o komercijalnom uspjehu Alfa Romeo Giulie i SUV-a koji stižu na tržište ove godine. Neki projekti bi se mogli prilagoditi tržištu na isti način kao i onaj iz 2014. godine, koji je izmijenjen u hodu za prilagodbu novonastaloj situaciji na kineskom tržištu automobila i želji za osiguranjem bolje globalne distrubucijske mreže.

Za sada projekt Alfa Romeo Giulia Sportwagon ostaje “na stand-byu”, a mi čekamo daljnje informacije koje bi mogle razjasniti situaciju i, u konačnici, budućnost same marke. Podsjetima da je cilj Alfa Romea prodaja 400,000 automobila godišnje do 2018. godine (bar prema planovim iz 2014.). Više informacija i Giuliji Sportwagon i ostalim novim modelima koji će obogatiti ponudu talijanskog proizvođača sigurno će “isplivati” u sljedećim mjesecima nakon premijere u Ženevi u ožujku i zaokruživanju ponude Giulie. Pratite nas za sve novosti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.