Alfa Romeo Giulia: Loše prognoze IHS-a

Prema analitičarima IHS Automotive, Alfa Romeo Giulia 2018. godine neće još konkurirati BMW-u, Audiju i Mercedesu.

Pretpostavljeno odgađanje izlaska novih modela FCA grupe potiče raspravu među alfistima i “insajderima”. Prema poznatom časopisu Automotive News Europe, Alfa Romeo neće moći održati raspored iszlazaka novih modela. To će rezultirati odgodom od šest mjeseci za limuzinu Alfa Romeo Giulia, koja će se pojaviti tek sredinom 2016. godine u Quadrifoglio verziji, a u standardnoj tek pred kraj sljedeće godine. Alfa Romeo SUV će također biti odgođen za početak 2017. godine. Fiat Chrysler Automobiles grupa za sada nije opovrgnula ove glasine.

Cilj obavijen maglom

Analisti IHS-a tvrde da u tom slučaju legendarnom proizvođaču postaje nemoguće dostići cilj od 400,000 prodanih primjeraka godišnje do 2018. godine. U svojoj prognozi iznose svoje izračune i tvrde da Alfa Romeo do tada može ostvariti prodaju od tek 240,000 automobila godišnje, a za Marchionneov zadani cilj trebali bi čekati do 2020. godine. Štoviše, direktor FCA grupe je prije nekoliko dana izjavio da se marketinški plan mora mijenjati, nakon velike krize na kineskom automobiskom tržištu.

2018. još neće biti u rangu konkurencije

Između ostalog, analitičari IHS Automotive tvrde da će od tih 240,000 automobila godišnje biti otprilike oko 50,000 Giulia i 23,000 SUV-ova. Što se tiče Giulie, brojke su jako daleko od njemačkih konkurenata (Audi, BMW i Mercedes). Dakle, prema analitičarima, 2018. godine Giulia još neće biti konkurent njemačkim proizvođačima.

Što vi mislite? Ima li šanse za Alfa Romeo da ostvari svoj zadani cilj?

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.