Alfa Romeo Giulia Coupé: Stvarnost prije 2020.

Nove glasine o budućem i željno iščekivanom modelu Alfa Romeo Giulia Coupe dolaze od Motor.es i njihovih talijanskih izvora.

Španjolski portal Motor.es objavio je grafički prikaz nove Giulie s coupe karoserijom, a uz to i neke glasine iz “talijanskih izvora”. Prema španjolskom portalu, novi Alfa Romeo Giulia Coupe bit će predstavljen prije 2020. godine zbog potražnje na tržištu SAD-a i zbog očuvanja tradicije.

Nije poznato da li će se novi model zvati Giulia Sprint GT kao slavni prethodnik. Prema talijnskom izvoru Motor.es, coupe izvedba već je u fazi testiranja, čak su i neke špijunske fotografije osvanule na internetu. Automobil bi mogao biti predstavljen na sljedećem salonu u Ženevi, u ožujku 2018. godine i to kao koncept.

Serijski model mogao bi debitirat godinu kasnije, tijekom 2019. Prvi rival bio bi BMW serije 4 koji, uz coupe izvedbu, nudi i izvedbu s petora vrata, kabrio i Gran Coupe.

Alfa Romeo Giulia Sprint GT trećega milenija bit će dostupna sa stražnjim pogonom, ali i pogonom na sve kotače Q4. Uz Giuliu i Stelvio,  proizvodit će se u pogonu Cassino u Italiji.

Što se tiče motora, tu su 2.0 turbobenzinci sa 200ks i 280ks, kao i 2.2 turbodizelaši sa 180ks i 210ks. Vrh ponude predstavljao bi Quadrifoglio sa 2,9 V6 biturbo motorom sa 510ks.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.