Alfa Romeo E-SUV mogao bi stići tijekom 2019. godine

Na štetu oštre konkurencije, veći i ozbiljniji Alfa Romeo E-SUV je sve izgledniji i njegov dolazak je sve bliži.

Sljedeća godine je vjerojatno ta u kojoj ćemo imati priliku vidjeti dugoočekivani Alfa Romeo E-SUV. Sergio Marchionne, šef Fiat Chrysler Automobiles grupe, potvrdio je da je to sljedeće vozilo koje će talijanski proizvođač plasirati na tržište.

Glasine kažu da će se Alfa Romeo E-SUV proizvoditi u tvrdnici Mirafiori uz Maserati Levante. Novi automobil bit će baziran na produženoj platformi Giorgio. Ostale poznate karakteristike budućeg SUV-a su dužina od otprilike 4,9 metara i, naravno,  pogon na četiri kotača.

Sergio Marchionne je tijekom Detroit Motor Show 2018 dao jasno do znanja da će novi Alfa Romeo E-SUV biti sljedeći novitet Alfa Romea. Taj automobil je prioritet i ima prednost naspram ostalih modela zbog toga što je SUV, a baš takvi automobili su najtraženiji u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama.

Što se tiče motorizacije, Alfa Romeo E-SUV bit će dostupan sa dizelskim i benzinski motorima snage preko 200ks. Očekuje se i hibridna verzija snage preko 400ks, što bi bio prvi serijski automobil tog tipa u povijesti tvrtke. Očekivana masa je oko 200kg više od Stelvia sa 7 sjedala podijeljena u 3 reda.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.