Alfa Romeo D-SUV, moguća premijera u Parizu 2016

Budući Alfa Romeo D-SUV, mogao bi biti premijerno predstavljen na Paris Motor Show 2016. godine.

Odluka Alfa Romea za produljenje poslovnog plana na sredinu 2020. godine, donosi drastične promjene u dolascima novih modela. Jedan od najočekivanijih u nadolazećim mjesecima je Alfa Romeo D-SUV, prvo vozilo tog tipa talijanskog proizvođača.

Alfa Romeo Giulia debitirat će na ženevskom salonu automobila u ožujku, a dolazak SUV-a je još uvijek misterij. Prošlo ljeto, prije odluke o odgodama, Sergio Marchionne je potvrdio da će pripreme za proizvodnju Alfa Romeo D-SUV-a početi u prvoj polovici 2016. godine, a predstavljanje javnosti u drugoj polovici godine.

Međunarodno tržište, konkretno ono kinesko, prolazi kroz tranziciju koja bi rezultirala dolaskom SUV-a tek 2017. godine. Govori se o 1. listopadu, 2016. kao odabranom datumu za premijeru SUV-a i to na Paris Motor Show. S tehničke strane, SUV je već definiran. Bit će baziran na platformi Giorgio s pogonom na stražnje kotače i dijelit će s Giuliom gotovo čitavu ponudu motora. Quadrifoglio verzija D-SUV-a za sada neće biti dostupna, no iznenađnja su uvijek moguća.

Dakle, za očekivati je, bez obzira na razvoj kineskog tržišta, premieru čitave game Giulie u ožujku i D-SUV- a na jesen. Prvi Alfa Romeo SUV neće se pojaviti u prodaji prije 2017. godine, kada Alfa Romeo planira predstaviti i novu generaciju Giuliette, projekta ključnog za uspjeh u Europi. Top modeli, poput nove krstarice i SUV-a E-segmenta, neće se pojaviti prije 2018. godine.

Više detalja o čitavoj gami Alfa Romea moglo bi se otkriti u siječnju, tijekom Detroit Auto Show. Alfa Romeo pridaje mnogo pažnje sajmovima automobila, a amerikanci bi mogli ponešto otkriti u Detroitu, koji je prošle godine bio mjesto predstavljanja Alfa Romeo 4C Spider. U studenom je tijekom Los Angeles Motor Show, talijanski proizvođač otkrio i novi motor (2.0 turbobenzinac sa 280KS) koji će pogoniti novu Giuliu. Pratite nas i dalje za sve vijesti o novim modelima.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.