Alfa Romeo 6C: V6 s najmanje 300KS

Alfa Romeo 6C mogao bi postati stvarnost. Coupe sa 3.0 V6 motorom iz Maserati Ghiblija razvijao bi više od 300KS.

Čekamo premijeru Alfa Romeo Giulie, a gama marke, uz nove cijene Giuliette, sasvim je ogoljena. Projekti su brojni, ali konačni rezultati prilično daleki. U međuvremenu su se pojavile nove glasine o jednom od interesantnijih projekata iz budućnosti talijanske marke koji bi nadogradio Alfa Romeo 4C – novi super-sportski coupe Alfa Romeo 6C. Baza bi bila šasija od 4C (ugljična vlakna) uz novi 3.0 V6 motor s prednabijanjem iz ponude Maserati Ghiblija.

Novi 6C iskoristio bi dobitnu kombinaciju iz 4C i dodatno bi proširio ponudu sportskih automobila Alfa Romea te bi iskoristio puni potenijal 3.0 V6 motora snage preko 300KS. Prema najnovijim informacijama, razvoj budućeg 6C bi započeo 2017. godine.

Što se tiče samog dizajna Alfa Romeo 6C, agresivnija i ekstremnija vizura od 4C je vrlo moguća. Novi V6 coupe bio bi sportski automobil bez kompromisa uz visoku tehnologiju i vrhunski dizajn.

Naravno, Alfa Romeo 6C mogao bi se realizirati i kao Spider verzija, a sami cilj nisu prodajni rezultati, nego, kao i sa 4C – nekoliko tisuća proizvedenih primjeraka godišnje. Budući Alfa Romeo 6C će dodatno ojačati imidž brenda koji ima namjeru radikalno izmijeniti ponudu u sljedećih 5 godina.

Još je rano za daljnje pretpostavke i nagađanja o dizajnu Alfa Romeo 6C. Pratite nas i dalje za sve vijesti o budućim Alfa Romeo modelima koji će sasvim revolucionarizirati talijansku marku i to već u prvoj polovici 2016. godine dolaskom Giulie, limuzine D-segmenta vozila u standardnoj i Quadrifoglio izvedbi.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.