Vrhunske performanse za premium Alfa Romeo SUV

Alfa Romeo SUV cilja na apsolutni vrh segmenta premium SUV vozila, a šef Alfa Romeo USA uvjeren je u uspjeh.

Najprije Alfa Giulia Quadrifoglio, onda Alfa Romeo SUV. Do danas je procurilo nekoliko informacija, a nedavno je Reid Bigland, broj jedan Alfa Romeo USA, spomenuo prvi SUV u povijesti marke u razgovoru za poznati časopis Car&Driver.

Premium Alfa Romeo SUV

Alfa Romeo SUV će biti dio kategorije premium SUV (Sport Utility Vehicle) vozila i zato mora biti stvarno na vrhu da bi mogao držati korak s poznatim konkurentima prvog reda – Audi Q5, BMW X3 i Mercedes-Benz GLK.

U razgovoru za Car&Driver, koji smo vam prenijeli prije nekoliko dana, Reid Bigland je otkrio da realizacija napreduje vrlo brzo i da je automobil prikazan distributerima i trgovcima.

Što se tiče veličine, nismo saznali mnogo podataka o obliku, osim da će SUV biti nešto veći od novog BMW-a X3. Što se tiče samog dizajna, stil će biti tipično talijanski.

Alfa Romeo SUV

Superiorne performanse SUV-a

Bigland je također naglasio da će performanse prvog Alfa Romeo SUV-a biti u vrhu klase, s ciljem rušenja rekorda klase na Nurburgringu koji drži Porsche Cayenne Turbo S. Njemački SUV, snage 570KS drži rekord od 7’59”. Njemački premium neće ostati pošteđen – Alfa ima plan skinuti i rekord Cayennea Turbo S.

Premijera? Vjerojatno na Paris Motor Show 2016 u listopadu 2016.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.