Talijanski carabinieri predstavili Alfa Romeo Giuliettu

Izložba Milipol okuplja službe državne sigurnosti i osiguranja te predstavlja nove tehnologije u tom području, a jučer je u Parizu otvorila vrata za posjetitelje. Alfa Romeo Giulietta predstavljena je kao novi automobil talijanske policije.

Lokacija izložbe Milipol, des Expositions Paris Nord Villepinte Exibition Centre Parc, tek je nekoliko kilometara udaljena od Stade de France, mete nedavnih stravičnih terorističkih napada.

Izložba je bijenale sponzoriran od strane Ministarstva unutarnjih poslova Francuske u suradnji s francuskom policijom, žandarmerijom, cilivnom zaštitom, carinom te drugim ključnim partnerima poput Interpola.

Borba protiv terorizma uvijek je bio osnovni dio manifestacije. Mjesto je to gdje glavni igrači u sigurnosti dijele znanje i traže rješenja za aktualne probleme i prijetnje. Milipol Pariz nudi mogućnost za otkrivanje novih tehnologija koje mogu pomoći u sprječavanju napada.

Na izložbi su prisutni i carabinieri uz novi automobil Alfa Romeo Giulietta s novim “tricolore” 112 oznakama. Na izložbi se mogu vidjeti dva sustava koje će koristiti carabinieri – i-protect i Odino.

i-protect

i-protect

Inovativan sustav osobne zaštite, specijalno dizajniran za smanjenje vremena reakcije Operacijskog centra, što rezultira brzim intervencijama, podrške i pomoći te podizanjem razine sigurnosti.

Dio sustava je i novi pištolj Beretta PX4 Storm-i, uparen sa pametnim telefonom s aplikacijom Odino 5 koja povezuje oružje s kontrolnim sustavim. Aplikacija omogućuje Centrali da u realnom vremenu prati ststus i lokaciju rukovatleja oružjem, što daje mogućnost trenutne reakcije i aktivaciju potrebnih mjera za podršku i pomoć.

Sustav je u eksperimantalnoj fazi i predan je na korištenje talijanskoj policiji.

Talijanska kriminalistička policija dobila je novu Lanciu Deltu koja je također izložena na Milipolu. Opremljena je sustavom Scout Street Sintel Italia za projekt Mercury.

Carabinieri

Da li je prerano za spekulirati da bi talijanska policija mogla raskinuti ugovor sa Seatom nakon dieselgate skandala? Planirano je 1500 novih Alfa Romeo Giulietta, uz postojećih 4000 Seat Leona.

Foto: Infodifesa

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.