Stigao je Alfa Romeo Stelvio!

Alfa Romeo Stelvio, prvi SUV automobil talijanske marke napokon je predstavljen javnosti u Los Angelesu.

Automobil je ponukao veliki interes na sajmu automobila u Los Angelesu, a predstavljen je od strane šefova Alfa Romea tijekom ceremonije pune iznenađenja. Alfa Romeo Stelvio stiže 14 godina nakon predstavljanja koncepta Kamal iz Ženeve. Ovim SUV-om povijesni proizvođač želi osvojiti američko tržište, pa nije slučaj što se prodstavljanje održalu baš u Los Angelesu, umjesto u Europi. Automobil odlikuje sve ono što zahtjevno američko tržište traži.

161116_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_06Stelvio ima sve potrebno za uspjeh u SAD-u

Alfa Romeo Stelvio bi mogao ostvariti značajne prodajne brojke u Sjevernoj Americi, čak i veće od Giulie. Američko tržište je idealno za ovakav tip automobila gdje prodaja u ovome segmentu cvate u posljednje vrijeme. Slike potvrđuju povezanost s Giuliom, što se i očekivalo svo vrijeme, a ujedno je i estetska osnova za buduće modele Alfa Romea.

Novi rekord na Nurburgringu

U SAD-u će Stelvio biti dostupan s dva motora – 2.0 turbobenzincem sa 280KS i 2.9 V6 bi-turbo sa 510KS. Obje verzije imat će Q4 pogon na sva četiri kotača, dok će im se u Europi pridružiti dizelske verzije sa 2.2 litre i 180 te 210KS. Proizvodnja započinje sljedeće godine, a spominje se dostupnost u 13 boja. Također je objavljeno da je Stelvio postavio novi rekord klase na Nurburgringu – 7’59”.

161116_alfa_romeo_stelvio_quadrifoglio_04Maksimalna brzina i pogon na sve kotače

Ponovo smo imali prilike najprije vidjeti top-verziju u ponudi, kao što je bio slučaj s Giuliom. Stelvio stiže opremljen istim motorom – V6 bi-turbo sa 510KS, razvijen od strane Ferrarija. No, za razliku od Giulie, Stelvio će imati Q4 pogon na sve kotače, a ne stražnji. BMW X4, Audi Q5 i Porsche Macan neki su od modela kojima će Alfa Romeo Stelvio konkurirati.

alfa-romeo-stelvio-11Reid Bigland je na pozornici u Los Angelesa spomenuo i maksimalnu brzinu, a to je 177 mph, što je oko 285 km/h. Prema šefu marke, automobil garantira “sjajan osjećaj vožnje”. Cijene nisu objavljene, no nadamo se da ćemo u skorije vrijeme imati više podataka. Proizvodnja kreće početkom 2017. godine, nekoliko tjedana kasnije nego očekivano.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.