Stelvio Quadrifoglio: Što stručnjaci AutoBilda i Top Geara misle o Super SUV-u

Stelvio Quadrifoglio dobio je najviše ocjene u recenzijama vodećih britanskih i njemačkih časopisa.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je najsnažnija verzija prvog Alfinog SUV-a. Iako je predstavljen u Los Angelesu 2016. godine, milanski proizvođač tek je prije nekoliko tjedana doveo ovaj model u europske salone.

Tom prilikom su prve recenzije ovog SUV-a od stanje tručnjaka objavljene u najpoznatijim europskim automobilskim novinama. Donosimo vam nekoliko mišnjenja vodećih britanskih i njemačkih časopisa specijaliziranih u sektoru koji obuhvaća Stelvio Quadrifoglio. AutoBild i Auto Motor und Sport, vodeće njemačke auto-časopise, posebno je dojmio prvi Alfa Romeo SUV.

Oba časopisa tvrde da se ovaj automobil vrlo lako može nositi s Porsche Macanom. Auto Motor und Sport hvali dvodjelni upravljački sustav koji poboljšava uživanje u vožnji. AutoBild je također nahvalio upravljanje, ali i odlično postavljen ovjes.

Autocar, Top Gear i Auto Express, tri vrlo popularna časopisa u Britaniji također su dala svoje mišljenje u Stelviu. Ocjene su odlične. No, za razliku od njihovih njemačkih kolega, stručnjaci Autocara, Top Geara i Auto Expressa uspjeli su naći koju manju manu.

Prema Top Gear, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vrlo lako pobjeđuje Porsche Macana Turbo po pitanju kvalitete i lakoće upravljanja, udobnosti i iznad svega – brzine. Čak i Auto Express kaže da je Quadrifoglio verzija ugodna za vožnju i ne ostavlja ništa za poželjeti sa njemačkih konkurenata.

Britanski časopis također dodaje da Stelvio Quadrifoglio zadržava duh Giulie Quadrifoglio, bez obzira na veličinu. I konačno, Autocar također smatra da je SUV FCA grupe vrhunski.

Jedine mane koje su stračnjaci tri britanska časopisa našli su preveliki omjer prema stražnjem pogonu i visoko sjedenje. To su stvarno manji problemi koji ne upadaju u kvalitetu vožnje i performansi vozila. U konačnici, općenito mišljenje ostaje izuzetno pozitivno, ček i od strane britanskih novinara.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.