Skok u Dalj: Alfisti se okupili uz Dunav

Ove subote su se u Dalju, na samom istoku Hrvatske, okupili alfisti i priličan broj Alfa Romeo automobila.

Dalj je smješten uz Dunav, u općini Erdut, te u blizini ušća Drave u Dunav. Ima oko 4600 stanovnika i ove subote bio je centar okupljanja alfista u Hrvatskoj. CSHR bio je pokrovitelj još jednog uspješnog susreta ljubitelja marke Alfa Romeo, a naziv Slavonija se budi pokazao se punim pogotkom. Alfisti s oko 25 Alfa Romea iz Hrvatske i susjedne Srbije posjetili su ovo mjesto na samom rubu naše države. Organizator je bio Goran Jović koji je inače rodom iz Dalja, ali živi i radi u Zagrebu. Zahvaljujući njegovom entuzijazmu, ali i onom lokalnih dečkiju, ideja o okupljanju u tom slavonskom mjestu postala je stvarnost.

Dogovoreno okupljanje bilo je na parkingu uz park Arsenija Čarnojevića u Dalju, gdje su svi iznenađeni znatiželjnici mogli vidjeti skup Alfa Romeo automobila parkiranih uz cestu – vrlo rijetku i atraktivnu pojavu u bilo kojoj prilici. Prolaznici su za zanimanjem pratili ova nesvakidašnja zbivanja u svojem, inače vrlo mirnome, mjestu.

Nakon upoznavanja i druženja uz razgledavanje automobila, kolona se uputila prema limanu – mjestu gdje Dunav čini daljsku krivinu, idealnu lokaciju za fotografiranje ove posebne zbirke automobila. Nakon dolaska do limana formiran je najistočniji niz Alfa Romea u Hrvatskoj, baš uz lijepi plavi Dunav. Alfisti su se družili uz svoje automobile, a priliku za samopromociju imale su i lokalne kokoši koje su veselo skakutale oko parkiranih Alfa Romea. Kolona je zatim krenula u kružni obilazak Dalja, a druženje je završilo uz zajednički ručak.

Pokazali smo da postoji interes za okupljanjem alfista u Slavoniji i želimo povezati ljude i potaknuti ih na češće druženje. Slavonija više ne spava.

Mi ostali se vidimo već ovaj vikend 14.01. u Senju na Nehajni Drive.

Pogledajte galeriju fotografija sa susreta koju su nam ustupili Foto Brle i ostali posjetitelji.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.