Širi se Alfa Romeo prodajna mreža u SAD-u

Alfa Romeo prodajna mreža proširit će se na tržištu SAD-a uz pomoć Maseratija, s kojim će dijeliti određeni broj salona i zastupništva.

Među razlozima odgađanja dolaska novih Alfa Romeo modela na tržište i pomicanja poslovnoga plana sa 2018. na 2020. godinu je – uz loše stanje na kineskom tržištu – potreba za jačanjem prodajne mreže na strateški važnim tržištima, kao što je ono SAD-a.

Harald Wester, šef Alfa Romea i Maseratija, najavio je da će se do kraja ove godine broj zastupnika i trgovaca Maseratija u SAD-u povećati sa 116 na 130. Strategija suradnje Maserati-Alfa Romeo znači da će većina novih salona zastupati obje marke. Do kraja godine bit će otprilike 20 trgovaca koji će distribuirati i Maserati i Alfa Romeo automobile u SAD-u.

Maserati Levante

Ova godina je vrlo važna za Maserati. Dolazskom novog SUV-a Levante marka želi podići prodaju u SAD-u, najvećem tržištu za Maserati, sa 12,000 u 2015. na oko 20,000 prodanih automobila. Potencijal Levantea je ogroman i novi talijanski SUV primljen je odlično te je jedan od glavnih protagonista ovogodišnjeg sajma u Ženevi.

giulia-specifikacije-3

Što se tiče Alfa Romea, prognoze za prodaju u SAD-u još su nesigurne. Nova Alfa Romeo Giulia kreće s prodajom u Italiji 15. travnja, a u Sjevernu Ameriku stiže tijekom druge polovice godine. Izgledno je da će više informacija o budućoj strategiji Alfa Romea u SAD-u “isplivati” tijekom New York Auto Show sajma krajem ovog mjeseca. Tamo će po prvi puta američki ljubitelji automobila imati prilike vidjeti standardnu verziju Giulie. Pratite nas i dalje tijekom sljedećih nekoliko dana za sve novosti o talijanskom brendu “preko bare”.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.