Sergio Marchionne potvrdio je zanimanje za Formula Indy

Ulazak u Formula Indy mogao bi biti sljedeći cilj koji Sergio Marchionne ima na umu za Alfa Romeo.

Tijekom Detroit Motor Show 2018, Sergio Marchionne, šef Fiat Chrysler Automobiles grupe, govorio je o želji da Alfa Romeo uđe u natjecanje Formula Indy. Nakon Formule 1 i suradnje sa Sauberom (što je dovelo do Alfa Romeo Sauber F1 momčadi), talijanski proizvođač mogao bi debitirati u još jednom automobilskom natjecanju i to u Sjevernoj Americi.

Vijest je odjeknula među novinarima koji se bave utrkama. Mnogi se pitaju da li Sergio Marchionne stvarno želi uvesti Alfa Romeo u Indycar.

Mnogi smatraju da bi ovakav potez Fiat Chrysler Automobiles bio vrlo dobar za marku, te bi na taj način doprinijeli ugledu sjevernoameričkog natjecanja. Štoviše, takav potez mogao bi povećati interes prema Alfa Romeu.

Drugi traže dublje značenje ovakvog poteza Sergia Marchionnea. Njegove riječi mogle bi biti neka vrsta prijetnje upućene Liberty Media, trenutnom upravitelju Formule 1. Uzevši u obzir da se nedavno govorilo o tome da bi Marchionne želio napistiti to natjecanje i napraviti svoje ili sudjelovati u ostalima, takav potez je razumljiv.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.