Sergio Marchionne o razvoju Alfe

“Giulia je bolji automobil od njemačkih. Vozio sam njemačke automobile cijeli život i Giulia je tehnički superiornija.” Riječi su to Sergia Marchionnea u stručnom časopisu Automotive News Europe gdje još dodaje da će nova Alfa imati “tehnološki neosporan” položaj na tržištu.

“Ako kroz povijest gledamo na naše intervencije kao vlasnika marke, nismo napravili pošteni posao osim sa zadnja dva modela – MiTo i Giulietta. Ova dva automobila nisu ostvarila ništa veliko, ali ono što smo činili ranije je uvredljivo za Alfa Romeo. Jedino rješenje za ispravljanje ovih (ne)djela su novi, tehnički superiorniji modeli.”

“Alfa Romeo je najveći ulog i najrizičniji.”, kaže Marchionne.

Također dodaje da sve ovo nije pucanj u prazno. Direktor FCA grupe kaže da su poduzeli sve moguće mjere opreza, uključujući mogućnost blokade ulaganja od 5 milijardi eura u slučaju da stvari krenu po zlu. Recept rehabilitacije marke, uz veliku novčanu injekciju, čine upotreba vrlo fleksibilne RWD / 4×4 platforme, sposobne za modele “od veličine serije 1 do onih serije 5, ako uspoređujemo s BMW-om” i odvajanje od modela “za mase”, odnosno marke Fiat.

Da li dijelit mišljenje s direktorom FCA grupe? Koji modeli su za vas uvreda za marku? Komentirajte na našoj stranici na Facebooku ili u podnožju članka.

Foto: Automagazin

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.