Render buduće Giuliette

Plan poslovanja Alfe Romeo predviđa izlazak novog kompakta između 2016. i 2018. godine koji bi zamijenio postojeću Giuliettu. Novu Giuliettu možemo, dakle, očekivati negdje u 2017. godini, a ono što je zanimljivo je činjenica da će pogon biti na stražnje kotače, po čemu bi trebala odskakati od konkurencije te pružati pravi sportski doživljaj. I to po povoljnijoj cijeni od Giulie koja dolazi na tržište 2016. godine.

Nova Giulietta je protagonist zanimljivog rendera u radionici LP Design i daje nam viziju kako bi mogao izgledati novi automobil C-segmenta. Render uzima već postojeći Giulijin dizajn i preoblikuje ga u kompakt. Naravno, ne bismo željeli da oba automobila dijele identičan prednji kraj, niti da budu previše slični, kao kod nekih drugih proizvođača (hint: Audi, VW). No, razvoj ipak još traje tako da ćemo se do konačnog izgleda ipak strpiti.

Novi kompakt će imati veliku ulogu u ambicioznom programu rasta Alfe, u kojem žele doseći brojku od 400,000 prodanih automobila do 2018. godine. C-segment vrlo je bitan za europsko tržište gdje će uloga novog kompakta biti ključna. Giulia i budući SUV, bazirani na platformi Giorgio, omogućit će Alfi ulazak na premium tržište i u D-segmentu, a Giulietta će preuzeti glavnu ulogu marke i kao ulazni model, nakon povlačenja MiTa iz prodaje i izlaske iz B-segmenta automobila.

Za informacije o novoj Giulietti ćemo se ipak morati strpiti nekoliko mjeseci. Pratite nas i dalje za više novosti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.