Proizvodnja Alfe samo u Italiji

Alfredo Altavilla, direktor operacija FCA grupe za Europu, Afriku i Srednji istok, najavio je vrlo bitnu promjenu za budućnost Alfe, počevši od siječnja sljedeće godine, tj. europskog debitiranja jedne od glavnih zvijezda nadolazećeg frankfurtskog salona automobila – Giulie. Altavilla je naglasio da “niti jedna Alfa neće izaći iz tvornice koja nije talijanska. To vrijedi i za motore, jer talijanska proizvodnja motora nema konkurencije.”

Talijanski projekt revitalizacije Alfe Romeo je ustvari završen. Marka koja je proslavila 105 godina postojanja će, dakle, sve svoje automobile proizvoditi u Italiji (i onih sedam novih modela do 2018.). To je bitan korak za marku koja želi unaprijediti svoj premium karakter, približiti se brendu Maserati i udaljiti od “neugodnog” Fiata i nuditi ekskluzivne automobile naglašenog sportskog karaktera koji će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce.

Budućnost marke od sada do 2018. jasno je ucrtana u planovima FCA grupe. Kao što već znamo, cilj je prodajni rezultat od 400,000 prodanih primjeraka godišnje do 2018. godine, zahvaljujući povratku marke na tržište SAD-a gdje planiraju prodati 150,000 promjeraka godišnje. Svi modeli koji dođu na tržište bit će proizvedeni u Italiji – Giulia, prvi SUV, pa do nove generacije Giuliette. Svi oni radit će se u postrojenjima kao što su Cassino (gdje će se proizvoditi Giulia), Pratola Serra i Termoli, gdje se ovih dana radi na motorima koji će se pojaviti u budućim Alfa Romeo automobilima.

Kao što smo napomenuli ranije, 2016. godina bit će ta u kojoj će plan revitalizacije započeti. U međuvremenu čekamo početak Frankfurt Motor Show i predstavljanje standardne Giulie. Pratite nas i dalje za najnovije vijesti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.