PRODAJA: Znak oporavka za Alfa Romeo u studenom

Studeni je stigao kao malo iznenađenje te je prodaja Alfa Romeo automobila u blagom porastu. Donosimo vam rezultate najvećih europskih tržišta.

Dok čekamo premijeru Giulie i dolazak na tržište, stiglo nam je malo iznenađenje za mjesec studeni, u kojem je Alfa Romeo napokon ostvario pozitivne prodajne rezultate u četiri od pet velikih europskih tržišta. Uz Itliju, gdje Alfa Romeo prolazi kroz period dobre forme, zahvaljujući Giulietti, marka je poboljšala rezultate u Francuskoj, Španjolskoj i, vrlo neznatno, Velikoj Britaniji. Pad se nastavio u Njemačkoj gdje se od Giulie očekuje da ugrozi domaće konkurente. Pogledajmo rezultate za studeni.

Italija

Prošli smo tjedan pisali o rastu od 18% sa ukupno 2,428 prodanih automobila i rastu od 33% rodaje Giuliette. Ove godine je prodaja u Italiji porasla za 7%.

Francuska

Francuska je i dalje drugo najveće tržište Alfa Romea te je u studenom ostvaren rast od 3,5% u odnosu na prošlu godinu sa ukupno 528 prodanih primjeraka. Što se tiče prodaje ove godine, ostvaren je pad od 18%.

Velika Britanija

Stabilan mjesec za Alfa Romeo u Velikoj Britaniji. Talijanska marka prodala je 375 automobila, što si isti rezultati kao i lani (+0,3%). Od početka 2015. godine, situacija je dugačija. Sa 4,695 prodanih automobila, ostaren je oad od 9,6%.

Španjolska

Blago znakovi oporavka vide se i u Španjolskoj. U studenom je prodano 244 automobila, što je rast od 6,6%. I u Španjolskoj je ove godine ostvaren pad od 10%.

Njemačka

Sa samo 224 prodanih automobila, Alfa Romeo nastavlja pad u studenom u Njemačkoj (-15%). Do danas je prodano 2,592 automobila, što je 12% manje nego 2014.

Za otprilike tjedan dana ćemo imati kompletne rezultate prodaje sa svih europskih tržišta (EU + EFTA), pa ćemo vidjeti da li će se ovaj skroman rast na pet najvećih tržišta odraziti i na ostatak kontinenta.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.