PRODAJA: U Italiji rast u studenom, zahvaljujući Giulietti

U studenom je ostvaren rast prodaje od 18% u Italiji, a za to je zaslužna Giulietta (+33%).

Porast prodaje automobila u Italiji porastao je za 23,5% u studenom. Nastavlja se trend rasta od zadnjih nekoliko mjeseci, a uključuje i Alfa Romeo. Marka je zatvorila 11. mjesec 2015. s ukupno 2,428 prodanih automobila, znatno više nego 2,062 prošle godine. U postocima je to rast od 18% za Alfa Romeo s udjelom na tržištu od 1,8%.

Ako uzmemo u obzir razdblje od siječnja do studenog (gdje je talijansko tržište ostvarilo rast od 15%), primijećujemo da Alfa Romeo nastavlja u pozitivnom trendu. Do studenog je prodano ukupno 28,389 automobila, što je rast od 7%. Talijanska marka je uspjela iskoristiti razdoblje jakog rasta tržišta, makar nije imala nikakvu veću novost u ponudi. I dalje se očekuje dolazak Giulie na proljeće.

Giulietta +33% u studenom, MiTo i dalje loše

Stup prodaje Alfa Romea nastavlja biti Giulietta, koja je u studem ostvarila prodaju od 1,952 automobila, što je porast od 33% u odnosu na studeni 2014. U usporedbi se prvih 11 mjeseci prošle godine, Giulietta je i dalje u pozitivnom. Sa 21,234 prodanim automobila, na trećem je mjestu u C-segmentu vozila, iza Volkswagen Golfa i Nissana Qashqaia te je ostvarila porast od 15% u odnosu na prošlu godinu.

Loše vijesti za studeni – kao što smo i očekivali – donosi MiTo, koji zatvara mjesec s padom od 24%. U usporedbi sa studenim prošle godine, MiTo je ostvario pad od 11%.

Uskoro stiže i izvještaj prodajnih rezultata u Europi za studeni. Sredinom mjeseca ćemo imati i kompletne rezultate za sva europska tržišta te će tada biti jasnije realno stanje na našem kontinentu. U svakom slučaju, prave novosti za Alfa Romeo stići će u 2016. godini dolaskom Giulie i predstavljanjem prvog SUV-a, a također i redizajn Giuliette i MiTa.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.