PRODAJA: Giulietta ostvarila porast, MiTo sve lošije

U deset mjeseci ove godine, prodajni rezultati u Europi i dalje nisu pozitivni za Alfa Romeo, s padom od 5% u odnosu na prošlu godinu.

Ako uzmemo u obzir razdoblje od siječnja do rujna (potpuni podaci o prodaji individualnih modela za listopad još nisu dostupni) dolazimo do još jedne potvrde. Prodaja kompakta Giulietta na europskom tržištu je stabilna (čitav C-segment je ostvario porast ove godine), a potpuni kolaps ostvario je MiTo koji dodatno zakopava poziciju marke Alfa Romeo. Spasiteljica Giulia se očekuje u Ženevi, kao i redizajnirani MiTo i Giulietta.

Giulietta raste (neznatno), a MiTo pada

Na kraju prvih devet jeseci ove godine, Alfa Romeo Giulietta ostvarila je gotovo iste rezultate kao i prošle godine. Prodano ih je 31,771, što je porast od 1%. Nova generacija Giuliette, koju očekujemo 2017. godine, ostvarila bi željeni rast i korak naprijed za marku. Ovog trenutka, još uvijek čekamo informacije o novom projektu, a redizajn postojeće generacije bit će joj zadnji u karijeri.

Apsolutni podbačaj na europskom tržištu je Alfa Romeo MiTo sa 10,795 prodanih primjeraka (6,063 u Italiji). Ova brojka znači pad od 17% u odnosu na prvih devet mjeseci 2014. Jasno je da će se pad nastaviti i u sljedećim mjesecima, do redizajna u ožujku. Umirovljenje MiTa očekuje se tijekom 2017. godine, a nasljednika neće biti.

Za sada čekamo nove informacije o prodaji u Europi. Iz dosad viđenih rezultata, lako je zaključiti da će Alfa Romeo krenuti uzlaznim putem tek nakon dolaska nove Giulie u prodajne salone.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.