Povratak Alfe na stazu ipak u planu

Povijest marke Alfa Romeo duboko je vezana za utrke i automobilizam u svim oblicima. Rani uspjesi Alfe jednaki su uspjesima utrka uopće. Nedavno smo proslavili i 90. godišnjicu prvog osvajanja svjetske titule.

U posljednjih nekoliko mjeseci Alfa Romeo prolazi kroz vrlo važno razdoblje promjene uz dolazak novih modela. Ipak, nije tajna da se mnogi ljubitelji nadaju povratku u natjecanja.

Izgleda da je neizvjesnosti došao kraj. Alfredo Altavilla, direktor FCA za Europu, Srednji istok i Afriku, prije nekoliko sati je u kratkom razgovoru za časopis Quattroruote rekao da može potvrditi zainteresiranost marke za povratak na stazu i izjavio “Još je rano… Jasno je da Alfa Romeo ima sport u svom DNA, razmatranje je u tijeku, no još je rano za programe”.

Jasno je da za sada nema čvrstih planova za povratak u natjecanja, no za nekoliko godina (kad marka stane na noge) moglo bi biti sredstava za ono što i samo čelnici vide kao bitan faktor za budućnost Afe Romeo. Kao što smo spomenuli ranije, utrke su velik dio povijesti marke i duboko u njezinom DNA.

Novi modeli

Za sada je marka duboko fokusirana na Giuliu koja stiže u ožujku u Ženevu, Giuliu Sportwagon, svoj prvi SUV, novu generaciju Giuliette, drugi SUV te novu krstaricu E-segmenta. Planovi su veliki i vrlo bitni za povratak Alfe Romeo tamo gdje pripada.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.