Pet Euro NCAP zvjezdica za Alfa Romeo Stelvio

Novi Alfa Romeo SUV je na Euro NCAP testiranju sigurnosti dobio najvišu ocjenu.

Odlične vijesti za Stelvio. Novi Alfa Romeo je vrlo uvjerljivo osvojio pet zvjezdica na Euro NCAP testu sigurnosti. Testirani model bio je Stelvio Super sa 2.2 dizelskim motorom i pogonom na sva četiri kotača, možemo reći referentni model brenda.

Pet zvjezdica na Euro NCAP testu odlična je reklama za Stelvio – vrhunsko projektiranje i vrhunska sigurnost. Novi Stelvio prošao je sve Euro NCAP testove bez problema.

SUV iz Cassina osvojio je sa 97% za sigurnost odraslih putnika i 84% za djecu. Zaštita pješaka (70%) i aktivni sigurnosni sustavi (60%) također su dobro prošli, a za ovo posljednje je najveći razlog sustav ograničenja brzine koji je donio nula bodova iz razloga što ispitivači Euro NCAP-a smatraju da je “previše kompliciran” za uporabu. Stelvio je unatoč tome dobio najviše ocjene u konačnici.

Ocjene za Stelvio su vrlo slične onim Giulie od prošle godine. Giulia je osvojila pet zvjezdica sa 98% za zaštitu odraslih putnika, 81% za zaštitu djece, 69% za zaštitu pješaka i ponovo 60% za aktivni sustav sigurnosti. Tako da je “problem” za ograničenjem brzine također naglašen i za limuzinu.

Pogledajte službeni video objavljen na Euro NCAP Youtube kanalu.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.