Odlični rezultati u siječnju za Stelvio u Europi, ostali u padu

Stelvio je spasio stvar za Alfa Romeo u prvom mjesecu 2018. u Europi – Giulia, Giulietta i MiTo u padu.

Pogledajmo kako izgledaju prodajni rezultati u Europi za siječanj 2018. godine, točnije za tržište EU + EFTA. Prodano je ukupno 7467 Alfa Romeo automobila, što je rast od odličnih 24.4% u odnosu na siječanj prošle godine.

Stelvio je najzaslužniji za rast u Europi. Novi talijanski SUV nije bio još u prodaji u siječnju 2017, pa je njegov doprinos prodajnim brojkama na početku 2018. vrlo važan. Ako izuzmemo Stelvio, svi ostali modeli ostvarili su pad prodaje u usporedbi s prošlom godinom.

Dakle, najprodavaniji model Alfa Romea u Europi u siječnju je Giulietta. Talijanski kompakt prodan je u ukupno 2769 primjeraka, od kojih je njih 1979 prodano u Italiji – što je pad od 2.7% u odnosu na prethodnu godinu. Ovo i nije neko iznenađenje jer je Giulietta nedavno osvježena svojim, vjerojatno posljednjim, redizajnom.

Iza Giuliette je Stelvio. SUV iz Cassina prodan je u 2315 primjeraka u Europi, što je dobar nagovještaj za ostatak godine. Važno je napomenuti da je ukupan broj prodanih Stelvia u Italiji manji od polovice ukupnog (1141), što je znak da je Stelvio privlačan kupcima i izvan matične zemlje.

Uspjeh Stelvia je izgleda utjecao na pad prodaje Giulie. Premium limuzina D-segmenta prodana je u 1673 primjerka u Europi, a od toga ukupno 771 primjeraka prodano je u Italiji. Tu je također dobar znak o prodaji izvan Italije. No, bez obzira na to, rezultat je lošiji nego u siječnju 2017. godine kada ih je prodano neznatno više – 1894. U postocima je to pad od 11%.

Za kraj izvještaja za siječanj tu su MiTo i 4C. Alfa Romeo supermini prodan je u 894 primjerka u siječnju, što je pad od 24.7% u odnosu na isti mjesec 2017. godine. 4C je prodan u samo 32 primjerka, što je pad od 20%. Što se tiče MiTa, od ovog je mjeseca dostupan u Italiji u izvedbi MiTo Urban, što bi moglo pomoći prodaji mališana.

U sljedećih nekoliko dana stići i kompletni izvještaj svih brendova FCA grupe za Europu u veljači, no morat ćemo pričekati nekoliko tjedana dok stignu podaci razvrstani po modelima.

Izvor: carsalesbase.com

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.