Novi motori u Giuliji stići će do kraja 2016. godine

Novi motori u Giuliji, kao i opcija Q4 pogona na sve kotače bit će dostupni krajem ove godine.

S nestrpljenjem čekamo početak prodaje Giulie, zakazan za 15. travnja. Giulia je jedan od najzanimljivijih noviteta u 2016. godini. Na svim će tržištima nova limuzina stići s nešto manjom ponudom motora od očekivane. U Europi će u početku biti dostupna sa 2.0 turbo benzinskim motorom sa 200KS i i 2.2 turbo dizelskim sa 150KS i 180KS. U Sjevernoj Americi, gdje će Giulia upravo debitirati na New York Motor Show, bit će dostupna sa 2.0 turbo benzinskim motorom sa 280KS te pogonom na stražnje i sve kotače. Naravno, uz navedene verzije tu je i 2.0 V6 bi-turbo Giulia Quadrifoglio.

Zadnjih nekoliko mjeseci spominjali su se razni motori i široka ponuda. No, Giulia je još u fazi testiranja i ovih dana Alfa Romeo nastavlja s testiranjem raznih prototipa s novim motorima. Europska Giulia dobit će nove motore već u drugoj polovici 2016. godine, a jedan od tih bit će turbo benzinski motor visokih performansi, kao i snažniji dizelaš te pogon na sve kotače.

Alfa Romeo Giulia sa 280KS

Dok čekamo daljnje potvrde, možemo reći da će Alfa Romeo Giulia u Europi ubuduće biti dostupna u sljedećim oblicima – 2.0 turbo sa 280KS (za sada jedini motor u SAD-u), koji bi u Italiji mogao imati i varijantu s 250KS. Ovaj motor bit će dostupan samo sa automatskim mjenjačem s 8 stupnjeva. Verzije sa 250KS i 280KS bit će dostupne u Europi sa Alfa Q4 pogpnom na sve kotače. Što se tiče dizelaša, dolazi još jedan 2.2 litreni motor sa 210KS, ako vjerujemo svim glasinama. Taj motor bio bi jedini dizelski s pogonom na sve kotače, bar u prvoj fazi.

Tijekom preentacije na sajmu u New Yorku moglo bi doći do novih spoznaja i informacija o čitavoj ponudi limuzine. Podsjetimo da će novi automobil D-segmenta debitirati na tržištu 15. travnja, kada kreću narudžbe u Europi. Alfa Romeo će tada objaviti sve cijene. Debi u SAD-u određen je za drugu polovicu 2016. i to vjerojatno krajem ljeta.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.