Nema profita za Alfa Romeo u 2018, kaže Marchionne

Alfa Romeo neće ostvariti profit niti u ovoj godini, tvrdi šef FCA grupe Sergio Marchionne.

Trenutni šef Fiat Chrysler Automobiles razgovarao je s analitičarima tijekom konferencije za tisak gdje su prikazani financijski izvještaji za četvrti kvartal prošle godine. Marchionne je izjavio da će Alfa Romeo biti u gubitku i 2018. godine, te da proces revitalizacije talijanske marke još uvijek traje.

Alfa Romeo jednostavno treba veće prodajne brojke za ostvarivanje profita, logično zaključuje šef FCA. Grupa još uvijek nije objavila financijske rezultate za 2017. godinu, a Sergio Marchionne nije predstavio vremenski plan kada bi se marka mogla vratiti u plus.

Nakon lansiranja Giulie i prvog SUV-a Stelvia, šef Fiat Chrysler Automobiles grupe očekivao je profit za Alfa Romeo, ali se to, nažalost, nije ostvarilo. Ipak, prisutnost ova dva automobila na tržištu uvelike je doprinijela porastu prodaje na globalnoj razini.

Stručnjaci iz JATO Dynamics tvrde da bi se glabalne prodajne brojke povećale sa 71,700 u 2016. na 118,000 u 2017. S druge strane, Fiom-Cgil sindikat tvrdi da je proizvodnja automobila porasla da 93,117 u 2016. na 150,772 prošle godine.

Richard Palmer, šef financija FCA grupe, rekao je analitičarima prošloga travnja da bi Alfa Romeo počeo ostvarivati profit u četvrtom kvartalu 2017. Nasuprot tome, Sergio Marchionne je ranije izjavio da bi marka postala profitabilna ove godine.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.