Marchionne: “Spajanje s GM-om nije jedina opcija”

Šef Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, opovrgava glasine o spajanju s General Motorsom koji bi još uvijek bio idealan partner. Najavio je izmjenu poslovnog plana u siječnju 2018.

Nema proširenja na General Motors, “nema razloga za forsiranje”, “nema nepijateljskih ponuda,” bar do sada. Riječi su to Sergia Marchionnea koji je na skupu u Amsterdamu glasovao o odvajanju Ferrarija od FCA grupe te se vratio tezi o spajanju s GM-om i konsolidaciji automobilske industrije. Talijansko-kanadski manager ne vidi američkog proizvođača kao jedinog mogućeg partnera.

“Nema sljedećeg koraka s GM-om, no ako se nešto ne dogodi sada, dogodit će se u budućnosti. Jasno je da ovoj industriji treba partnerstvo. Ako mogu postići fuziju, neka bude tako, ali život ide dalje i ako ne bude moguće. Nemam ništa za dodati o GM-u, odbijeni smo i ne želim forsirati,” rekao je Marchionne novinarima na sastanku dioničara.

“GM opcija ostaje na stolu, ali nije jednini mogući partner.”, rekao je šef FCA, za kojeg je spajanje “strateška i operacijska potreba, koje se treba racionalno dogoditi.”

Sergio Marchionne je u Amsterdamu potvrdio ciljeve grupe do 2018. godine, ali napominje da će plan biti izmijenjen u siječnju s drugačijim rasporedom izlaska novih modela i naglašava – “Jeep će biti fokus budućeg rasta.”

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.