Marchionne se kladi na Ferrari i Alfa Romeo

Numero uno Fiat Chrysler grupe ne krije zadovoljstvo razvojem događaja za svoju ekipu koja sprema velike novosti.

Ferrari i Alfa Romeo su dva proizvođača u centru zbivanja u zadnje vrijeme. Odlične vijesti za Ferrari su ulazak na Wall Street burzu, povijesni trenutak za “propetog konja” te prvi korak prema nezavisnosti. Inicijalna javna ponuda za tvrtku iz Maranella bila je izuzetno uspješna, a proizvođač je dospio u rang najluksuznijih svjetskih brendova već odavno na Wall Streetu. Od inicijalne ponude FCA grupa uspjela je “ubrati” oko 900 milijuna €, što je odlična brojka. Tom zbroju dodaje se i 2,8 milijardi koje će FCA utržiti prije spin-offa i osigurat će nevjerojatnu zaradu Marchionneovoj družini.

Alfa Romeo i Maserati

FCA grupa se širi zahvaljujući dobroj poslovnoj strategiji i razvojnim planovima realiziranima zadnjih godina pod Marchionneovim upravljanjem, koji su gurpu uspjeli nametnuti kao najznačajniju u automobilskom svijetu. Nakon inicijalne javne ponude za Ferrari, sljedeći korak je repozicioniranje marke Fiat na tržištu, a posebno revitalizacija brendova Alfa Romeo i Maserati. Za Maserati se stvari već pokreću posljednjih nekoliko godina, a napretku će sigurno pridodati i SUV Levante.

Mnogo novosti u pripremi

Cilj za Alfa Romeo je 400,000 godišnjih registracija do 2018. godine. Nakon Alfa Romeo Giulie koja će sve svoje verzije i oblike pokazati u ožujku u Ženevi, dolazi još mnogo modela. Najprije SUV, prvi takve vrste za legendarnog talijanskog proizvođača Alfa Romeo. Nakon SUV stiže i krstarica, još jedan SUV, roadster te nasljednik Giuliette.

Foto: Zuma Press

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.