Loši prodajni rezultati u Europi

Alfa Romeo u rujnu bilježi pad prodaje u najvažnijim dijelovima europskog tržišta.

Unatoč odličnim prodajnim rezultatima u Italiji prošli mjesec, talijanski proizvođač nastavlja ploviti nemirnim vodama i čeka dolazak Giulie krajem sljedećeg ljeta. U Europi prodajni rezultati padaju iz mjeseca u mjesec, a interes za trenutnim modelima Giulietta i MiTo je sve manji. 4C je tu iznimka.

Iako podaci ne obuhvaćaju sve europske države, rezultati Alfe u najvažnijim dijelovima tržišta nisu obećavajući te bilježe znatan pad. U Francuskoj su prodana 554 primjerka sa padom od 13% u odnosu na prošlu godinu. Prodaja u 2015. bilježi pad od 19% sa 4625 prodanih primjeraka.

U Njemačkoj je u rujnu zabilježen pad od 23,7% sa samo 190 prodanih primjeraka. Ove godine je Alfa Romeo prodala 2156 automobila na njemačkom tržištu, što je 13% manje nego prošle godine. Slični rezultati su i u Španjolskoj gdje je u rujnu prodan samo 151 primjerak sa padom do 17% u odnosu na prošlu godinu. U 2015. je prodano 2095 automobila, što je 12% manje nego 2014. godine. Završavamo ovu analizu s Velikom Britanijom gdje je u rujnu prodano 878 automobila, s padom od 13,4%. U ovoj godini do sada je prodano 3924 primjerka što je pad od 12,1%. Ukupno je u četiri glavna europska tržišta u posljednjih devet mjeseci prodano samo 12800 primjeraka, dok je Italiji u isto vrijeme prodano 23682 primjerka.

U rujnu je Alfa Romeo predstavila Giuliettu Sprint Speciale s novim 1.6 JTDM Euro 6 motorom sa 120KS. Ova kombinacija je do sada dostupna u nekoliko europskih zemalja, a prodaja u listopadu će, nadamo se, povećati prodaju barem na šest mjeseci. U prvoj polovici 2016. godine, vjerojatno u Ženevi, Alfa će predstaviti prijeko potrebne redizajnirane Giuliettu i MiTo te na taj način poboljšati prodajne rezultate modela već pomalo na odlasku.

16. listopada će podaci o prodaji u Europi biti kompletni. Pratite nas za više informacija.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.