Leone Motorsport priprema Giuliettu za TCS

Leone Motorsport, rimska radionica koja priprema automobile za utrke, odlučila je Giuliettu koristiti u TCS natjecanju.

Neće samo Romeo Ferraris na stazi koristiti Giuliettu. Radionica Leone Motorsport iz Rima odlučila je pripremiti predivnu Giuliettu Quadrifoglio Verde za natjecanje u prvenstvu TCS. Giovanni Mancini, direktor časopisa Elaborare bit će vozač.

Giuliettina sportska duša napokon će biti vidljiva cijelom svijetu, zahvaljujući sudjelovanju u sljedećoj sezoni natjecanja Campionato Italiano Turismo. Leone Motorsport, koji slavi 30 godina djelovanja, za Giuliettu je odlučio modificirati ECU, usis i kompletan ispuh. Na taj način osigurat će Giulietti najmanje 40KS više od serijskih 235.

Tehnički direktor trtke, Domenico “Mimmo” Leone sa zadovoljstvom kaže “Počeli smo 1986. i uvijek smo bili na stazi, posebno s talijanskim markama. Počeli smo s Fiatom, a sada se vraćamo Alfa Romeu nakon 147 i 156 od prije nekoliko godina. Želimo se vratiti u Campionato Italiano Turismo s Giuliettom Quadrifoglio Verde u TCS pravilima. Vjerujemo da možemo napraviti dobar posao jer je baza vrlo kvalitetna. Pravila su vrlo restriktivna. To znamo jer smo već radili za Racing Start, koji je vrlo sličan. Možete mijenjati oprige i amortizere i prilagoditi sustav kočenja. Motor mora biti originalan, kao i instalacije i ECU, koji samo može biti prilagođen sportskom ispuhu. Trenutno ugrađujemo roll bar i planiramo završiti posao do kraja ožujka za prva testiranja.”

Za volanom je, kao što smo ranije spomenuli, Giovanni Mancini, vozač i direktor časopisa Elaborare, koji je vrlo zadovoljan što može ponovo voziti za Leone Motorsport s kojim je 2004. godine osvojio titulu N4 Italiano u Puntu HGT. Fasciniran je projektom i želi pratiti razvoj u svom časopisu te mu posvetiti mnoštvo članaka od same kreacije automobila do korištenja u natjecanjima.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.