Kraj za MiTo?

Prije nekoliko dana Alfa je objavila nove cijene MiTa za talijansko tržište i donijela dosta promjena u B segmentu talijanske marke. Nakon mnogo uspona i padova, MiTo se polako povlači iz prodaje. Točnog datuma i službene objave još nema, ali nove cijene daju naslutiti da se kraj proizvodnje bliži. Alfa je nedavno dala do znanja da se povlači iz B segmenta i koncentrira se na profitabilnije segmente.

Od ponedjeljka, 21. srpnja 2015. MiTo se može naručiti s atmosferskim 1.4 litrenim benzinskim motorima (70KS i 78KS), 1.4 litrenim MultiAir motorima (140KS i 170KS), uz dodatak 1.4 T-Jet motoru. Potonji dolazi i uz LPG opciju.

Verziju Junior (predstavljenu u listopadu prošle godine u Parizu) više se ne može naručiti, a ostaje verzija Racer (predstavljena u Ženevi u ožujku).

Alfa-Romeo-MiTo-Racer

Od ovog tjedna 0.9 TwinAir motor (105KS) i dizelski MultiJet motori više se ne mogu naručiti. Moći će se kupiti jedino preostali automobili dostupni u salonima u Italiji, dok će novi motori vjerojatno biti dostupni kasnije. Razlog je želja za nadogradnjom 1.3 i 1.6 MultiJet motora na Euro 6 normu (trenutno je Euro 5+).

Serijska oprema sadrži ručni klima-sustav, ESP, praćenje pritiska u gumama, grijane retrovizore i Start&Stop sustav te je dostupan u tri paketa opreme: Sport, Comfort i QV Line.

Nove cijene možete vidjeti ovdje.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.