Konačno samostalnost: Ferrari otvorio novo poglavlje

Talijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari odvojio se od dugogodišnjeg partnera, tvrtke Fiat Chrysler Automobiles, i krenuo u novo poglavlje kao samostalna tvrtka.

Novo poglavlje Ferrari je otvorio lansiranjem dionica na Milanskoj burzi, gdje su prvog dana trgovine zaradili 43 milijuna eura. Tradicionalnim zvonom za otvaranje burze zazvonio je šef Ferrarija Sergio Marchionne, njegovi najbliži suradnici Amedeo Felisa i Piero Ferrari te šef FCA John Elkann.

U početku trgovine cijena “propetog konjića” pala je na 41,75 eura, nakon čega je prodaja privremeno suspendirana, a potom se popela na 41,90 eura.

Ferrari 488

Ferrari je nakon odvajanja od FCA već pustio svoje dionice u prodaju na njujorškoj burzi u krajem listopada prošle godine. Poslednjeg dana 2015. godine cijena Ferrarijevih dionica na na toj burzi iznosila je 44 eura.

Ferrari je sada u većinskom vlasništvu tvrtke Exor Spa, iza koje stoji automobilska obitelj Agnelli, a koji imaju 23,5 posto vlasništva. Na drugom mjestu je Piero Ferrari, sin osnivača tvrtke Enza Ferrarija, sa 10 posto udjela u vlasništvu.

“Novo poglavlje za kompaniju je otvoreno, prodaja dionica je nova polazišna točka”, izjavio je Sergio Marchionne.

Izvor: net.hr

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.