Kako izgleda Alfa Romeo poslovni plan do 2020.

Donosimo vam kako izgleda Alfa Romeo poslovni plan do 2020. godine i koji nas sve novi modeli očekuju u sljedećih četiri godine.

Nakon praznika i blagdana, automobilski svijet ponovno oživljava na Detroit Car Show, a još mnogo toga nas očekuje tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Ova godina bit će ključna za budućnost Alfa Romea, čiji plan obnove započinje s premijerom Giulie. Za vas smo skupili sve novosti koje talijanska marke ima u planu predstaviti u sljedećih nekoliko godina. Podsjetimo da je poslovni plan pomaknut sa 2018. na 2020. godinu i obuhvaća osam novih modela.

Krenimo redom.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Nova limuzina D-segmenta je simbol povratka marke i obuhvaća sve ambicije projekta koji ima cilj ostvariti prodaju 400,000 automobila godišnje, počevši od 50,000 koliko prodaje trenutno.

Giulia je spoj sporta i elegancije, automobil stvoren za osvajanje srca ljubitelja automobila iz cijelog svijeta. Za sad nam je poznata samo Giulia Quadrifoglio, predstavljena prošle godinu u lipnju, a već u ožujku ove godine, na Geneva Motor Show, debitirat će čitava gama nove limuzine, s početkom prodaje na proljeće.

Alfa Romeo SUV

Alfa Romeo D-SUV

Prvi projekt u planu nakon Giulie je novi Alfa Romeo SUV (D-SUV), prvi SUV u povijesti talijanskog proizvođača. Bit će baziran na platformi Giorgio s pogonom na stražnje kotače, kao i Giulia. Automobil će dijeliti gotovo čitavu motorizaciju s Giuliom, no Quadrifoglio izvedba neće biti odmah dostupna. Novi SUV D-segmenta debitirat će ove godine. Manifestacije na kojima bi mogao biti predstavljen su Ženeva u ožujku (vrlo teško) i Paris Motor Show u listopadu. Prodaja bi trebala krenuti sljedeće godine.

Giulietta 2017

Nova Alfa Romeo Giulietta

Skraćena verzija platforme Giorgio bit će podloga za novu generaciju Giuliette koju Alfa Romeo ima u planu za 2017. godinu. Predstavljanje se očekuje u Ženevi 2017. i početak prodaje u drugoj polovici godine. Nova Giulietta je vrlo važan projekt za porast prodaje, posebno u Europi gdje će novi autmobil C-segmenta, s pogonom na stražnje kotače, biti raritet na tržištu s potencijalom za titulu najpoželjnijeg automobila. Giuliettu očekujemo i u Quadrifoglio izvedbi. S novim super-sportskim motorom dodatno će ojačati karakter marke. Zadnjih mjeseci se govorilo i o realizaciji C-SUV modela baziranog na Giulietti. Dok čekamo novu generaciju, trenutni model će dobiti posljednji redizajn u karijeri i na taj način još malo pojačati prodaju.

Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Iz limuzinske izvedbe Giulie realizirat će se, za sad još službeno nepotvrđena Giulia Sportwagon. S tehničke strane će Giulia Sportwagon biti blizanka limuzine te će koristiti većinu izajnerskih elemenata koji će evoluirati za prihvaćanje novog oblika karoserije. Giulia Sportwagon bi trebala ugledati svjetlo dana između kraja 2017. i početka 2018. godine.

Alfa Romeo Alfetta

Alfa Romeo Alfetta, kristarica E-segmenta

Alfa Romeo planira osvojiti i gornji segment tržišta s novom krstaricom, budućom Alfa Romeo Alfettom. O samom automobila za sada ne znamo ništa osim da bi trebao koristiti produženu platformu Giorgio. No, u ovom trenutku nema konkretnih podataka. Alfetta je planitana za 2018. godinu s mogućim početkom prodaje u Europi 2019.

Alfa Romeo E-SUV

Bit će izveden iz platforme Alfette. Alfa Romeo će razviti, vjerojatno 2019. novi E-SUV, veći SUV od prvog izvedenog iz Giulie. S tehničke strane, budući E-SUV će se nadovezati na krstaricu. Nove pojedinosti o projektu će se teško pojeviti prije sljedeće godine.

Alfa Romeo 6C

Alfa Romeo Coupe (novi 6C?) i Spider

Poslovni plan Alfa Romea obuhvaća i dva nova sportska modela koji će, za razliku od ostalih, biti realizirani u manjim serijama. Ta dva sportska modela bit će coupe, moguća nova Alfa Romeo 6C i novi roadster koji će naslijediti Alfa Romeo Duetto. Podsjetimo da se Alfa Romeo Spider trebao realizirati u suradnji s Mazdom, no želja da se novi Alfa Romeo automobili proizvode isključivo u Italiji dovela je do projekta Fiat 124 Spider koji će se na tržištu pojaviti na ljeto. Dva nova modela (coupe i roadster) na tržištu će se pojaviti u sljedećih nekoliko godina (nakon 2017.), a u konceptom obliku već u sljedećih nekoliko mjeseci. Ova dva modela neće biti direktni nasljednici 4C i 4C Spider.

Pratite i dalje CuoreSportivo.hr tijekom 2016. godine i saznajte sve najnovije vijesti o Alfa Romeu. Već bi u sljedećih nekoliko dana, tijekom Detroit Auto Show, mogli saznati još detalja o budućim projektima.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.