Kada stižu novi Alfa Romeo modeli, znat će se sutra

Sutra očekujemo detaljan izvještaj čelnika Fiat Chrysler Automobiles grupe o točnima terminima izlaska novih Alfa Romeo modela.

Sutra, 27. siječnja, odbor FCA grupe će objaviti prodajne rezultate za 2015. godinu, a Sergio Marchionne će javnosti predstaviti plan budućnosti marke. Plan obnove je najprije najavljen za kraj 2015. godine s početkom prodaje Giulie, no, tek ju trebamo vidjeti u svom standardnom obliku.

Čelnici FCA su prije nekoliko mjeseci otkrili da je nekoliko razloga za odgodu plana obnove, a to su kinesko tržište i nedovoljno razvijena prodajna mreža, posebno u Sjevernoj Americi, što bi usporilo željeni rast. Odgađanje nekih modela dovelo je do reduciranog ulaganja do 2018. godine i produljenje roka na sredinu 2020. godine, kada će svih osam najavljenih modela biti na tržištu.

Od Marchionnea se sutra očekuje detaljno izlaganje plana puštanja u prodaju prva dva modela, Giulie i D-SUV-a. Nova Alfa Romeo Giulia bit će premijerno predstavljena u Ženevi u ožujku i na tržištu će se pojaviti na proljeće, bar Quadrifoglio verzija. Što se tiče D-SUV-a, koji bi se mogao zvati Alfa Romeo Matta, u prodaji je trebao biti sredinom 2016. godine, ali sada su stvari drugačije. Prvi SUV marke trebao bi biti javno predstavljen krajem godine (možda u Parizu ili Los Angelesu), a u međunarodnoj prodaji početkom 2017. godine.

Krstarica i E-SUV odgođeni, Giulietta 2017.

Zbog krize na kineskom tržištu premium automobila, čija je danas žrtva Maserati. Top modeli Alfa Romea, krstarica E-segmenta i drugi SUV u istom segmentu bit će znatno odgođeni i nećemo ih vidjeti prije 2018./2019. godine.

Model koji neće kasniti je nova generacija Giuliette, koja će iskoristiti pozitivan trend u Europi i na tržištu će se pojaviti tijekom 2017. godine te zamijeniti postojeći model, koji očekuje posljednji redizajn u karijeri (u Ženevi). Nova Giulietta bit će bazirana na skraćenoj platformi Giorgio. Autombil bi se, prema glasinama, trebao proizvoditi u tvornici Pomigliano d’Arco blizu Napulja.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.