Izabrano sedam finalista za titulu najboljeg u EU

Izabrani su finalisti Europskog automobila 2016. godine: Audi A4, BMW serije 7, Jaguar XE, Mazda MX-5, Opel Astra, Škoda Superb i Volvo XC90.

Titula ‘Car of the Year 2016’, odnosno ‘Najbolji europski automobil 2016.’ prestižna je nagrada koju priželjkuje svaki proizvođač automobila. Ovu renomiranu nagradu daje žiri sastavljen od 58 specijaliziranih automobilskih novinara koji dolaze iz 22 europske zemlje. Ovaj žiri je još uvijek u postupku izbora, te je od široke liste kandidata na kojoj je bio 41 automobil svoj izbor je suzio na konačnih sedam finalista.

U ovom izboru mogu sudjelovati svi automobili koji se nalaze u prodaji ili će na tržište stići do kraja 2015. godine, te će uz to biti dostupni u najmanje pet europskih zemalja. Postoji još jedan uvjet, a taj je kako na tim tržištima u narednoj godini automobili s liste se moraju prodati u najmanje 5.000 primjeraka. Od ovih sedam finalista žiri će izabrati pobjednika koji će biti objavljen dan prije otvaranja autosalona u Ženevi (29.2.2016.). Sedam finalista su navedeni abecednim redoslijedom:

Audi A4
BMW serije 7
Jaguar XE
Mazda MX-5
Opel Astra
Škoda Superb
Volvo XC90

Izvor: autostart.hr

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.