Giulia Quadrifoglio već se smatra kolekcionarskim primjerkom

Giulia i Giulia Quadrifoglio već su osvojili vrlo strogu kritiku i zahtjevne ljubitelje automobila u SAD-u.

U kratkom vremenu talijanska limuzina ostavila je vrlo pozitivan dojam, a uspjeh projekta je evidentan. I to ne samo u komercijalnom aspektu. Giulia je osvojila Sjevernu Ameriku i sve je izvjesnije da će u budućnosti postati kolekcionarski primjerak. Bar tako smatra Hagerty, američka tvrtka specijalizirana za osiguranje kolekcionarskih automobila.  Baš su oni odabrali najprije Giuliu Quadrifoglio kao prvi automobil iz 2017. godine koji će postati kolekcionarski. Giulia Quadrifoglio je svojim sportskim karakterom, elegancijom bez mnogo muke nadmašila konkurenciju nudeći nova rješenja i svježinu u segment.

Fiat 124 Spider Abarth

Na toj rang-listi našao se i Fiat 124 Spider Abarth, još jedan vrlo zanimljiv automobil iz 2016. godine koji ima sve što je potrebno za uspjeh “škorpiona” preko oceana. Za ulaz u Hagertyevu listu budućih kolekcionarskih automobila, model mora stići na tržište 2017. godine s cijenom manjom od 100,000 dolara (u SAD-u Giulia Quadrifoglio košta 79,000 dolara, a 124 Spider Abarth nešto anje do 30,000 eura). Cjenovno ograničenje je tu da bi se razlikovali od ekstremnih luksuznih automobila (kao Ferrari). Kolekcionarski primjercima smatraju one automobile koji će imati veći broj ljubitelja i entuazijasta i čija će vrijednost s vremenom rasti.

Giulia Quadrifoglio

Uz Alfa Romeo, na popisu budućih kolekcionarskih primjeraka prema Hagertyu tu su trenutno najzanimljiviji modeli na tržištu – Audi TT-RS, Chevrolet Camaro ZL1, Chevrolet Colorado ZR2, Fiat 124 Spider Abarth, Ford Raptor, Mazda Miata RF, Porsche 718 Cayman i Toyota 86.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.