Giulia Quadrifoglio isključena iz izbora Car of the Year

Giulia Quadrifoglio i Ferrari 488 isključeni su iz izbora Car of the Year 2016.

Prije nekoliko sati je objavljen popis od 34 finalista za titulu Car of the Year 2016. Kao i svake godine, bit će dodijeljena na salonu automobila u Ženevi. Proslo ljeto je žiri odabrao kandidate te napravio inicijalni popis 50 automobila, u kojem su bila tri talijanska – Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Ferrari 488 i Fiat Tipo (tada poznat kao Fiat Aegea).

Smanjenje broja kandidata nije donijelo ništa dobro braniteljima talijanskih boja. Giulia, Ferrari 488 i Fiat Tipo isključeni su s popisa finalista. Isključenje nove Alfa Romeo limuzine i Ferrarija iz popisa 34 finalista sigurno ne može proći nezapaženo, posebno ako pogledate koji se drugi automobili natječu za auto godine 2016. u Ženevi.

Car of the Year

Car of the Year 2016: 34 finalista

Vodeću ulogu, usprkos dieselgate skandalu, ima Volkswagen grupa sa pet finalista – Audi A4, R8, Q7, Volkswagen Touran i Škoda Superb. Iza ekipe iz Wolfsburga su BMW (7, X1 i Mini Clubman) i Mercedes (AMG GT, GLC i GLE). Kompletan popis finalista je – Renault Espace, Talisman i Kadjar, Ford Mustang, Galaxy i S-Max, Opel Astra i Karl, Jaguar XF i XE, Kia Optima i Sorento, Volvo XC90, Ssangyong Tivoli, Hyundai Tucson, Honda HR-V i Jazz, Inifiniti Q30, Mazda 2, CX-3, MX-5, Subaru Levorg, Suzuki Vitara. Također iznenađuje isključenje automobila kao Tesla Model X, koji je jedan od najambicioznijih projekata kalifornijskog proizvođača i Toyota Mirai, pogonjena vodikom.

Ne želimo dodatno suditi niti komentirati. Izbor Car of the Year 2016 održat će se na sljedećem izdanju Geneva Motor Show u ožujku sljedeće godine. Švicarski sajam je ključni trenutak za budući rast marke Alfa Romeo, jer će baš u Ženevi predstaviti čitavu gamu Giulie, koja će se priključiti Giuliji Quadrifoglio. Potvrđeno je od strane FCA da će prodaja novog automobila D-segmenta, u svim oblicima, započeti nakon Ženeve. Pratite nas i dalje za sve novosti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.