FOTO: Izvještaj iz Frankfurta (1)

Prije nekoliko minuta je završila konferencija za tisak Alfe Romeo. Glavna tema je bila Giulia Quadrifoglio Verde prikazana u novim bojama (siva je odlična) i uz nekoliko promjena: sjedala su drugačija i neki drugi detalji, poput pragova i stražnjeg spojlera – sada su u boji karoserije umjesto od ugljičnih vlakana.

Zanimljivi su podaci koji je predstavio Harald Wester, direktor Alfe. Maksimalna brzina je 307km/h, masa 1530kg, a put kočenja je 32m od 100-0km/h (sa ugljično-keramačkim kočnicama).

Wester je također potvrdio da je Giulia QV na Nurburgringu ostvarila vrijeme kruga od 7’39” – manje nego Lamborghini Murcielago LP640 i 13 sekundi brže od BMW-a M4. Quadrifoglio Verde će na talijanskom tržištu biti u prodaji krajem godine i to za iznos od oko 79000€. No, model sa Nurburgringa koštat će nešto više – 95000€: uključuje ugljično-keramičke kočnice i ultralaka Sparco sjedala od ugljičnih vlakana. Nazivi boja su Rosso Competizione, Bianco Trofeo, Nero Vulcano , Grigio Vesuvio i Blu Montecarlo.

Alfu Giuliu Quadrifogli Verde pokreće twin-turbo V6 motor sa 510KS, a ubrzanje od 0-100km/h je 3,9 sekundi. Raspored težine je idealnih 50:50.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.