FOTO: Alfa Romeo praznik za oči u Padovi

Bili smo u Padovi na sajmu povijesnih automobila na kojem je Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio bila najveća zvijezda. 

Na sajmu povijesnih automobila u Padovi – Auto e Moto d’Epoca – prikazano je oko 1600 modela na 90,000 m2. Sajam je 32. po redu, a obilježit će ga najveća ponuda Ferrari modela do sada. Sva izlagačka mjesta rasprodana su mjesec i pol unaprijed, a trajao je četiri dana – od 22. do 25. listopada. To je apsolutni raj za sve ljubitelje automobila, bili oni talijanski, njemački, francuski, engleski, američki ili švedski.

Imali smo priliku vidjeti gotovo sve automobile koje smo sanjali kao klinci, a ako smo imali sreće imali smo ih kao igračke, nažalost u znatno umanjenom izdanju. Najveći dio modela izloženih na sajmu bio je u besprijekornom stanju, sjajnih karoserija i kromiranih ukrasa. Tako smo uživali u povijesnim remek-djelima kao što su De Tomaso Pantera, Lamborghini Miura, Ferrari F40, Maserati Bora, Lancia 037 Stradale, Citroen SM, i mnogi drugi. Cijene automobila na prodaju bile su paprene, a dobar dio uspješno je prodan baš na sajmu. Nije bilo teško načuti komentare prolaznika o previsokim cijenama dijelova i automobila.

Mi ćemo se zadžati na Alfi. Uz Lanciu i Fiat, bilo je vjerojatno najviše modela ovog talijanskog proizvođača automobila. Službeni štand marke krasili su najavljeni primjerci iz Alfa Romeo muzeja u Areseu: Giulia TZ2, Montreal Expo (koncept iz 1967.), Giulia TI Super, Giulia Sprint GTA te apsolutna zvijezda sajma oko koje je konstantno bila najveća gužva – Giulia Quadrifoglio u crvenoj boji (koja joj odlično pristaje!). Uspjela je zasjeniti sve, od BMW-a, Audija, Mercedesa, McLarena, Maseratija, i drugih – sve koji su imali izložene svoje nove modele. Giuliu Quadrifoglio morate vidjeti uživo da biste u ju potpunosti cijenili – sasvim je druga priča nego na slikama. Bez obzira na veličinu i širinu, djeluje vrlo kompaktno i skladno, a o agresivnosti da ne pričamo. Žao nam je što nismo imali prilike vidjeti unutrašnjost jer je automobil bio ograđen u vrijeme kad smo bili tamo, a snimanje čiste fotografije bila je nemoguća misija od silnih znatiželjnika okupljenih oko talijanske ljepotice.

Uz službene izloške iz muzeja u Areseu, na sajmu u Padovi bilo je stvarno mnogo Alfa Romeo modela. Gdje god biste se okrenuli u onoj gomili vidjeli biste neku Alfu. Tako smo najviše mogli vidjeti Giuliu serije 105/115: TI Super, 2000 GTAm, GTV, GT Sprint, Junior Z i druge. Montreal smo vidjeli u nekoliko boja, pa Giuliu SS, Spider, AlfaSud, AlfaSud Sprint, AlfaSud Berlinettu, Spider svih serija (osim 939), 1900 Super, jednu neobičnu preradu modela 6C 2500 u pick-up, žuti RZ, SZ (ES-30), Giuliettu Spider, Giuliettu Sprint Zagato (SZ), GTV Turbodeltu, 75 Evoluzione te mnoge druge.

Imamo i gomilu fotografija s događaja koje možete vidjeti u našoj ekskluzivnoj galeriji.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.