FOTO: Alfa Romeo Giulia u SAD-u: Cijena od $40,000

Nova sportska limuzina Alfa Romeo Giulia u SAD-u je po drugi put predstavljena javnosti na Detroit Motor Show.

Nova Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio se vratila u izložbene prostore. Ovaj put na Detroit Auto Show, nakon prvog javnog “nastupa” u SAD-u na Los Angeles Motor Show u studenom 2015. Nova sportska limuzina D-segmenta nastavlja svoju promotivnu turneju prije puštanja u prodaju.

Na sajmu u Detroitu Alfa Romeo je potvrdio (službeno) da nova Alfa Romeo Giulia, u svom standardnom i Quadrifoglio obliku, na sjevernoameričko tržište stiže između lipnja (vjerojatno Quadrifoglio) i kolovoza (standardna verzija). Ovo je važan podatak za europsko tržište, gdje bi nova Alfa Romeo Giulia krenula s prodajom nekoliko tjedana (mjeseci?) prije američke. Za više informacija o europskoj Giuliji, morat ćemo se strpiti do Geneva Motor Show u ožujku.

Alfa Romeo Giulia u SAD-u: Cijene

Reid Bigland, šef Alfa Romeo USA, uz potvrdu o dolasku na tržište u trećem kvartalu ove godine, objavio je i prve informacije o cijenama Giulie za Sjevernu Ameriku. Početna cijena Giulie Quadrifoglio bit će oko $70,000, a standardne verzije $40,000. Usporedno s europskom verzijom koja se oslanja ne široku ponudu dizelskih motora, ključnih za komercijalni uspjeh, američke verzija mogla bi imati reduciranu ponudu.

Alfa Romeo Giulia u SAD-u ima važnu ulogu. Komercijalni uspjeh nove limuzine vitalan je za rast prodaje i cilj od 400,000 prodanih automobila do 2018. godine, bez obzira na produljenje termina izlaska novih modela (njih osam) do 2020. godine. Jasno je da nakon Detroita moramo čekati Ženevu i konačno predstavljanje čitave game Giulie. Tijekom sljedećih nekoliko dana očekujemo još novosti o projektu. Pratite nas i dalje.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.