Dobar početak godine za Alfa Romeo u SAD-u

Stigli su najnoviji podaci o prodaji Alfa Romea u SAD-u za siječanj 2018. i stvari izgledaju obećavajuće.

Nakon odličnih prodajnih rezultata u prosincu i više od 2000 prodanih automobila, Alfa Romeo nastavlja sa širenjem u SAD-u s odličnim rezultatima za siječanj. Tijekom prvog mjeseca ove godine Alfa Romeo je ditribuirao ukupno 1,648 automobila u SAD-u, što je drugi najbolji rezultat svih vremena za marku na tom tržištu.

Alfa Romeo je prošle godine prodao ukupno 12,000 automobila u SAD-u. Ako nastavi takvim tempom, marka ima puni potencijal ostvariti ili čak nadmašiti cilj od 20,000 prodanih automobila u 2018. godini, posebno ako uzmemo u obzir rast Stelvia preko oceana.

Pogledajmo kako stoje individualni modeli. Alfa Romeo Giulia je prošli mjesec prevodila prodaju marke u SAD-u s ukupno 948 prodanih primjeraka. Prošle godine u siječnju Giulia nije bila u punoj prodaji u SAD-u, pa je prodana u samo 70 primjeraka.

Alfa Romeo Stelvio je također ostvario odlične rezultate. SUV iz Cassina prodan je u 688 primjeraka u SAD-u, što su jednaki rezultati kao u studenom prošle godine i manji nego u prosincu kada ih je prodano 997. Uz ova dva modela je i 4C sa 12 prodanih primjeraka, što je pad od 68% u odnosu na siječanj 2017.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.