Cuore Sportivo HR posjetio Podstranu i Imotski

Alfisti iz kluba Cuore Sportivo HR posjetili su ovaj vikend Podstranu i Imotski, te Alfama prikumplužili niz mitsku Rebića stranu.

Ovoga vikenda su alfisti iz Alfa Romeo Kluba Cuore Sportivo HR posjetili Imotski i razgledali dio njegovih prirodnih ljepota. U suradnji s Oldtimer klubom Imotski, organiziran je susret naziva Niza Rebića stranu.

Zašto takav naziv? U imotskome folkloru Rebića strana je cesta na kojoj je svaki Imoćanin koji drži do sebe barem jednom prikumplužio svoj novi (najvjerojatnije) Mercedes, kako bi pokazao zavidne vozačke sposobnosti, ali i sposobnosti svoje nove akvizicije. Alfisti su ovoga puta imali čast sjuriti se baš tom mitskom cestom o kojoj govore brojne legende u automobilističkim krugovima u Dalmaciji, ali i šire.

Imotski je grad u središnjoj Dalmaciji uz granicu sa BiH, a u njemu živi oko deset tisuća stanovnika koji, prema stereotipima, vjerojatno voze jednako toliko Mercedesa. Grad Imotski poznat je po Crvenom i Modrom jezeru, biserima prirode koje okružuju razne legende o njihovom nastajanju, ali i po Raosovim “Prosjacima i sinovima”.

Polazišna točka susreta bila je Podstrana pored Splita. U subotu 24. ožujka u jutarnjim su se satima okupili alfisti iz raznih dijelova Hrvatske, kao i oni domaći. Mogli smo vidjeti razne modele kao što su Giulia GT1300 Junior, Alfetta GTV, 75, te nove generacije automobila proizvođača iz Milana, ali i Mercedese Ponton. Nakon uživanja u uzbudljivoj vožnji kroz kanjon rijeke Cetine i slabo prometnim brdskim cestama, kolona od tridesetak Alfa Romea stigla je u Imotski gdje su nas bogato ugostili članovi OTK Imotski s obiljem ića i pića u domaćoj atmosferi.

Nakon zajedničkog ručka slijedilo je turističko razgledavanje Crvenog i Modrog jezera uz vodiča, tj. vodičicu. Odlično nas je u kratkome vremenu upoznala s legendama o ta dva jezera i poviješću grada Imotskog. Zahvaljujemo joj na strpljenju i entuzijazmu.

Povratak u Podstranu bio je uz more, a druženje se nastavilo u Stobreču do kasnih večernjih sati. U svakom slučaju susret za pamćenje. Vidimo se uskoro opet!

Naravno, za kraj želimo zahvaliti OTK Imotski i g. Ivanu Topiću-Noti na gostoprimstvu iz snova i obećajemo da to neće biti izolirani događaj, te da se sljedeći put vraćamo u još većem broju. Poseban pozdrav ide Imockim crnjacima uz isprike za uznemiravanje stanovništva.

Pogledajte galeriju!

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.