Campioni Alfa Romeo: Dodijeljene nagrade u Areseu

U muzeju u Aresu je održana dodjela nagrada Campioni Alfa Romeo, povijesnog kluba Scuderia del Portello.

Počelo je još 1967. kada su Marco Cajani i Goffredo Chiavelli napravili nagradu Campioni Alfa Romeo za sve vozače Alfa Romea koji su se istaknuli u protekloj sezoni. Ove godine je ceremonija održana u povijesnom muzeju Alfa Romea u Areseu (gdje su se dodjeljivale nagrade od 1994. do 2010. godine, izuzev posebnih događaja). Dvije Giulie Super TI namjenjene za rally Peking-Pariz 2016. i buduća uzdanica Giulia Quadrifoglio izložene su na ceremoniji. Fotografije imamo prilike vidjeti zahvaljujući stranici Alfa Romeo Project 952.

Campione Alfa Romeo

Na ceremoniji je bio prisutan i Roberto Maroni koji je primio nagradu za regiju Lombardija skupa sa Fabriziom Salom (potpredsjednik regije Lombardija), Marcom Cajanijem (predsjednik Scuderie del Portello), Geronimom La Russom (potpredsjednik ACI Milano) i Arturom Merzariom, počasnim predsjednikom Scuderie del Portello, koji je predsjenika Maronija proveo po internoj stazi Muzeja.

“Sa Scuderiom del Portello smo intenzivno surađivali tijekom Expa za spas Grand Prix Formule 1 u Monzi i blizu smo cilju”, rekao je Maroni.

campione-alfa-romeo-1

No, regija je zaslužna i za ponovno otvaranje Alfa Romeo muzeja. Uspješno je posredovala pri susretu FCA i vodstva, što je dovelo do konačnog dogovora. Slijedi još i nadogradnja muzeja u suradnji s povijesnim klubom Scuderia del Portello.

Nakon susreta Roberta Maronija s predsjednikom SAD-a, Barrackom Obamom, pitao ga je što je za Amerikance Italija i Made in Italy – odgovor je bio najprije Alfa Romeo, a onda Ferrari.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.