Budućnost tvornice Mirafiori ovisi o novim modelima

Budućnost talijanskih tvornica automobila u vlasništvu Fiat Chysler Automobiles grupe te tisuće zaposlenika ovise o uspjehu Alfa Romea.

Već odavno znamo cilj od 400,000 prodanih automobila godišnje za Alfa Romeo i 70,000 za Maserati. Ključni je to cilj za povratak svih zaposlenika. Odgađanje nekih modela do 2020. stvorilo je nepovjerenje i sumnju o provedivosti razvojnog plana. Sve te neduomice trebao bi danas otkloniti Sergio Marchionne na sjednici FCA, gdje će objaviti točne podatke o izmjenama originalnog plana i točne termine dolaska osam novih Alfa Romeo modela.

Federico Bellono, generalni tajnik sindikata Torina, objasnio je trenutno situaciju u tvornici Mirafiori – “Odgađanje izlaska Alfa Romeo modela vrlo je važno za Torino, a ključno za Mirafiori. Drugi model nakon Levante SUV-a uvjet je za povratak svih radnika do 2018. godine”.

Krajem veljače će u tvornici Mirafiori započeti proizvodnja Maserati Levante SUV-a, čiju ćemo premijeru imati prilike vidjeti na Geneva Motor Show u ožujku te će se pridružiti redizajniranom Alfa Romeo MiTo. Proizvodnja ova dva modela neće biti dovoljna za povratak svih radnika s otpusta. FCA će uskoro krenuti s proizvodnjom drugog premium modela u tvornici Mirafiori, a to je Alfa Romeo SUV koji će pokriti maksimalni proizvodni kapacitet tvornice iz Pijemonta.

Sljedećih nekoliko mjeseci je kritično za budućnost Alfa Romea, Maseratija te tvornica Mirafiori, Cassino (gdje će se proizvoditi Giulia) i Grugliasco. Komercijalni uspjeh projekata Giulia, D-SUV i Maserati Levante, uvjet su za dostizanje ciljeva ucrtanim u poslovnom planu FCA. Pratite nas i dalje za sve najnovije vijesti o dolasku novih modela za tržište. Ženevski salon automobila ključni je događaj za talijanske marke, a održat će se početkom ožujka. Tada ćemo imati prolike vidjeti kako izgleda i što nudi nova Giulia, redizanirani MiTo, redizajniranu Giuliettu i Maserati Levante.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.