Alfa SUV dolazi 2016.

Dok čekamo predstavljanje svih verzija nove Giulie, vraćamo se malo na budući Alfin SUV, drugi projekt (od osam) kojeg će marka predstaviti međunarodnom tržištu do 2018. Prema objavama Auto News Europe, Sergio Marchionne je potvrdio da su pripreme za novi SUV već završile.

Prema našim trenutnim saznanjima, Alfa već ima čvrsti plan za sljedećih nekoliko mjeseci uz uvođenje dva nova modela bazirana na platformi Giorgio – Giuliu i SUV. Ta platforma sa stražnjim pogonom zasigurno će biti baza mnogih modela u budućnosti. Alfin plan je predstavljanje svih verzija Giulie u rujnu, na sljedećem salonu automobila u Frankfurtu. Novi D-segment će u Europi biti u prodaji već početkom sljedeće godine, a nekoliko mjeseci kasnije i u SAD-u. Za novi SUV planira se početak proizvodnje oko polovice 2016. godine, a početak prodaje na jesen. Predstavljanje SUV-a moglo bi se održati na posebnom događaju, sličnom onom u Areseu 24. lipnja. SUV je zasigurno biti jedan od privlačnijih izložaka na salonu u Ženevi u ožujku.

Alfa-Romeo-SUV-1

Prema onomo što smo saznali od Segia Marchionnea na posljednoj konferenciji, FCA grupa je već investirala prve 2 milijarde od ukupno 5 milijardi planiranih za restrukturiranje Alfe. Većina ovog novca korištena je za razvoj nove platforme Giorgio, koja će biti, kao što smo spomenuli ranije, baza nekoliko budućih Alfa Romeo automobila.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.