Alfa Romeo u Formuli 1: Marchionne kaže da još nije blizu

Alfa Romeo u Formuli 1 još je uvijek projekt o kojem se priča, a Sergio Marchionne upravo je o tome govorio u Ženevi.

Na konferenciji za novinare održanoj na Geneva Motor Show 2016, Sergio Marchionne je ponovo govorio o jednoj od vrućih tema vezanoj uz budućnost Alfa Romea i mogućem povratku marke u natjecanja, posebno ono Formule 1, o čijoj je povezanosti s markom šef FCA govorio kao “povijesnoj”.

Zadnjih mjeseci je Marchionne javno govorio da će se Alfa Romeo vratiti u Formulu 1, bez specificiranja u detalje kako točno marka misli pripremiti teren za takav scenarij. Novinari i stručnjaci su ponovo otvorili tu temu i pitali Marchionnea o kako misli realizirati projekt Alfa Romeo u Formuli 1.

“Bila bi to velika stvar, vrlo važna za pozicioniranje brenda na tržištu. Mislim da Ferrari može biti oslonac, bar na početku. Mogli bi početi s Ferrarijevim motorima, ali to nije tako blizu. Što možemo napraviti, radimo. Podržavam Alfa Romeo u Formuli 1 iz povijesnih razloga”.

Dakle, Alfa Romeo bi se mogao vratiti u Formulu 1 zahvaljujući logističkoj i tehničkoj podršci – bar u prvoj fazi – Ferrarija.

Prije nekoliko tjedana je Marchionne naglasio važnost komercijalnog uspjeha novih Alfa Romeo modela, posebno nove Giulie za osiguranje sredstava za povratak marke u F1: “Potrebno je mnogo novca. Naprije treba vidjeti kako će novi modeli proći, a onda ćemo za nekoliko godina vidjeti…”

Marchionne je isključio mogućnost sudjelovanja Alfa Romea u drugim natjecanjima osim F1 u SAD-u, čak i iz promotivnih razloga. No, prema Marchionneu “utrke u američkim natjecanjima nisu dio DNA Alfa Romea”. U svakom slučaju, pričekat ćemo još neko vrijeme prije nego ćemo moći posjetiti utrku Formule 1 u kojoj će sujelovati Alfa Romeo. Sljedećih mjeseci će svi napori i resursi biti usmjereni prema glavnom cilju marke, komercijalnom lansiranju Giulie – u drugoj polovici 2016. u SAD-u i prvom SUV-u koji stiže krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.