Alfa Romeo Stelvio: Sve novosti sa Geneva Motor Show 2018

U Ženevu stiže i Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nürburgring Edition, te paketi opreme Performance i Lusso.

Uz Giuliu, u Ženevi će biti izložen i Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nürburgring Edition – specijalna serija u čast rekordnog kruga od 7 minuta, 51 sekunde i 7 stotinki na slavnoj njemačkoj stazi Nürburgring. Proizvest će se, kao i Giulia, u 108 numeriranih primjeraka sa značkom od karbona u unutrašnjosti, dok je izvana u specijalnoj Grigio Circuito boji sa NRING značkom na karoseriji.

Potvrđena je i motorizacija. Tu je već poznati 2.9 V6 biturbo motor sa 510ks i 600Nm u kombinaciji sa Q4 pogonom i AT8 automatskim mjenjačem sa 8 stupnjeva. To je dovoljno da sportski SUV dosegne 283km/h i stigne do stotke za 3,8 sekundi.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nürburgring Edition opremljen je karbon-keramičkim kočnicama, Sparco sportskim sjedalima sa crvenim prošivom i okvirom od ugljičnih vlakana, Mopar ručicom automatskoga mjenjača sa umetkom od ugljičnih vlakana, kožnim volanom sa alcantarom i također umetcima od ugljičnih vlakana, kao i prednjom maskom, otvorom na poklopcu motora, poklopcima retrovizora, umetcima na pragovima također od istoga materijala. Tu je i Adaptive Cruise Control, Harman Kardon audio sustav, Alfa Connect 3D NAV multimedijski sustav sa 8,8″ ekranom, te specijalni Mopar tepisi sa crvenim logom.

Novost su i kožom presvučena armatura i obloge vrata za Alfa Romeo Stelvio Executive, ali i potpuno novi Performance paket koji uključuje aktivni sustav Alfa Active Suspension (koji je također dostupan kao opcija kod ostalih verzija), stražnji mehanički LSD i alumijske mjenjače izvedene iz jednoga komada. Novi paket Lusso donosi kožnu unutrašnjost u bež boji sa umetcima od pravoga hrasta, te 20″ Mopar naplatke i crne kočione čeljusti.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.