Alfa Romeo Stelvio: Predviđen budući rekord Nurburgringa

Vrijeme koje bi novi Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio postigao na legendardnoj stazi bilo bi točno 7’59”, što bi bilo dovoljno za detronizaciju Porsche Cayenne Turbo S.

Prvi Alfa Romeo SUV u povijesti stigao je nakon mjeseci čekanja, lažnih glasina i nagađanja. Predstavljen je uz mnogo pompe na Los Angeles Auto Show i to u prvim minutama. Ceremoniji su prisustvovali svi šefovi Fiat Chrysler Automobiles grupe, kao i direktor Alfa Romea, Reid Bigland. Mnogo je vijesti i informacija o ovom novom automobilu, jednim od najočekivanijih u 2016. godini, a jednu od najvećih zanimljivosti dao nam je sam Bigland.

StelvioPotencijalni budući rekord staze Nurburgring

Simulacije su prikazale vrlo precizno vrijeme koje bi Alfa Romeo Stelvio trebao ostvariti na stazi Nurburgring – 7’59”. To je vrijeme koje bi prvi milanski SUV lansiralo na tron klase i detroniziralo Porsche Cayenne Turbo S, koji drži rekord sa 7’59″74. Naravno, rekord bi postavio najsnažniji model Quadrifoglio.

Stelvi NurburgringRekord na Nurburgringu odlična je reklama

Novi rekord staze bi donio odličan publicitet novom Alfa Romeo SUV-u, koji bi na europsko i američko tržište trebao stići za nekoliko mjeseci. Alfa Romeo Stelvio proizvodit će se u tvornici Cassino u Italiji, a prvi primjerci izaći će iz proizvodnog pogona početkom sljedeće godine. Prodaja bi mogla započeti već u veljači. Europsko predstavljanje trebalo bi biti u Ženevi u ožujku, a tada bismo mogli vidjeti i čitavu ponudu, kao što je bio slučaj s Giuliom. Trenutno nemamo nikakve podatke o cijenama ovog modela, no očekuje se da bi se uskoro trebale objaviti za američko tržište.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.