Alfa Romeo Stelvio First Edition: Perfomansama protiv konkurencije

Talijanski proizvođač je objavio cijenu za koju ekskluzivna First Edition verzija novog SUV-a Alfa Romeo Stelvio može biti vaša.

Iznos od 57,300€ bit će vam dovoljan za Stelvio First Edition s 2.0 turbo benzinskim motorom snage 280 KS. Motorizacija je to visoke razine i garantira vrhunske performanse, iako je znatno slabiji od verzije Quadrifoglio. Uz odličan motor, tu je i automatski mjenjač sa 8 stupnjeva prijenosa i intergralni pogon Q4.

Za osvajanje Europe i Amerike, novi Alfa Romeo Stelvio morat će se boriti s vrlo ozbiljnim protivnicima. Konkurencija je nemilosrdna u klasi premium performance SUV-a:  Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC, Porsche Macan, Jaguar F-Pace i ostali. Cijene ovih premium SUV modela već su odavno poznate, a za potpunu usporebu potrebno je pričekati sve varijante Stelvia. Za sada možemo reći da će to biti do kraja proljeća 2017.

Alfa Romeo Stelvio First EditionVrhunske performanse kao glavni adut u borbi s konkurencijom

U svom cjenovnom rangu, Alfa Romeo Stelvio First Edition ima prednost – snagu. Sa svojih 280 KS nadmašuje 252 KS iz 2.0 turbo motora u Audiju Q5 i Porscheu Macan. Samo je Jaguar F-Pace snažniji sa 340 KS iz 3.0 turbo motora, no početna cijena mu je i nešto veća (66,000€). Alfa Romeo Stelvio performansama nadmašuje ove konkurente, uključujući i snažniji F-Pace. Po pitanju ubrzanja, 5,7 sekundi od 0 do 100 km/h bolje je od Jaguarovih 5,8 sekundi, Audijevih 6,3 sekundi i Porscheovih 6,5 sekundi.

BMW-u X3 sa xDrive35i i 306 KS (s početnom cijenom od 70,000€) nadmašuje ubrzanje Stelvia za 0,1 sekundu. Mercedes pobjeđuje Stelvio tek s AMG verzijom modela GLC, s cijenom od 73,000€ i ubrzanjem 4,9 sekundi do stotke.

Stelvio Quadrifoglio te ulazni benzinci i dizelaši stižu do kraja godine

Odmah nakon dolaska First Edition verzije Stelvia, Alfa Romeo će se fokusirati na kompletiranje game SUV-a, a to uključuje top-verziju Quadrifoglio sa 2,9 V6 biturbo motorom sa 510 KS, poznatim iz Giulie.

Očekuje se i slabiji benzinac sa 200 KS (kao i kod Giulie). Za komercijalan uspjeh tu su i nezaobilazni dizelski motori. Stelvio  možemo očekivati sa već poznatim 2,2 litrenim dizelašima, također već viđenim u Giuliji.

Novi Alfa Romeo Stelvio spreman je za osvajanje tržišta u svojoj prvoj inačici simboličnog naziva First Edition, a sudeći po viđenom, bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će njegov sportski karakter proći naspram konkurencije.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.