Alfa Romeo Stelvio dobio nagradu za novitet godine – Novità dell’Anno 2018

Alfa Romeo Stelvio je prvi SUV u povijesti marke, a ovoga je puta osvojio vrijedno priznanje i prestižnu nagradu.

Slavni talijanski časopis Quattroruote dodijelio je nagradu za novitet godine Novità dell’Anno 2018 prvom Alfa Romeo SUV-u. Novi Alfa Romeo Stelvio ove je godine dobio nagradu koja se svake godine dodjeljuje glavnoj inovaciji iz svijeta automobila.

Stelvio je ovu nagradu naslijedio od još jednog automobila tvrtke iz Milana – Giulie. Dodjela nagrada Novità dell’Anno 2018 održana je u Milanu u sklopu Quattroruote Day.

Nagradu je osobno preuzeo Alfredo Altavilla, šef FCA EMEA, kao predstavnik talijansko-američke automobilske grupacije. Alfa Romeo Stelvio je pomeo konkurenciju sa ukupno 34,2% glasova, nadmašivši drugoplasiranog za više od 10%.

Za Fiat Chrysler Automobiles ova nagrada nije nikakva novost. Od 2000. godine grupacija nagradu odnosi kući već 12 puta. Novità dell’Anno 2018 je još jedno priznanje i potvrda da Alfa Romeo Stelvio ima odličan imidž u Italiji i to se vidi po prodajnim rezultatima.

Prvi Alfa Romeo SUV je najprodavaniji automobil u svojoj kategoriji u Italiji. Možda je jedan od glavnih razloga tolike popularnosti to da je osvojio najviše ocjene po pitanju sigurnosti – 5 zvjezdica na EuroNCAP testu.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.