Alfa Romeo: Službeno potvrđena odgoda plana

Objavljena je službena izmjena Poslovnog plana 2018. Broj novih modela ostaje isti, ali su termini njihovog dolaska na tržište promijenjeni.

Trebat će više vremena za revitalizaciju marke. To je prikazano na slajdovima obnovljenog Poslovnog plana 2018. FCA grupe. Vidjet ćemo sve pojedinosti o Alfa Romeu i vremenu izlaženja novih modela.

alfa-romeo-modeli-1

Alfa Romeo Giulia potvrđena za 2016.

Potvrđeno je svih osam modela uključenih u plan iz 2014. godine. Ali, njih šest je pomaknuto u razdoblje od 2017. do 2020. U 2016. se očekuje Giulia i SUV srednje veličine.

U sljedećim godinama potvrđeni su velika limuzina, dva SUV-a, dva modela identificirana kao “specijalna” (coupe i spider?) te kompakt koji će zamijeniti Giuliettu. Među razlozima izmjene plana FCA navodi nesigurnost kineskog tržišta uvoznih automobila i potrebu za razvjem učinkovitije distribucijske mreže.

Financijski cilj FCA grupe

Došlo je do izmjena i povećanja financijskih ciljeva.

Predviđeni prihod seže do 136 milijardi eura, u usporedbi sa 129 milijardi eura iz Poslovnog plana 2014. Povećana je procjena zarade (bez poreza) na 4,7 do 5,5 milijardi u odnosu na prošlogodišnjih 4,5 do 5,3 milijardi eura.

Prihod je također narastao na 8,7-9,8 milijardi s prijašnjih 8,3-9,4 milijardi, sa aktivnim sredstvima između 4 i 5 milijardi, u odnosu na prijašnjih 1,9-2,9 milijardi eura.

Sergio Marchionne također je povećao ciljeve za marku Jeep.

alfa-romeo-modeli-3

Za 2018. godinu očekuju 2 milijuna automobila, umjesto 1,900,000 iz plana 2014. godine. FCA u Europi očekuje oko 250,000 prodanih automobila, umjesto 119,000 od prošle godine, dok će prodaja u Aziji porasti nakon početka proizvodnje Jeep Renegade modela u Kini. Potvrđeno je  da će u Sjevernu Ameriku stići novi Grand Wagoneer SUV i pickup.

Za Maserati je vodstvo potvrdilo očekivani rast zahvaljujući Levanteu s ciljem povećanja zarade za 15% za 2018. godinu.

“Rezultati su fenomenalni. Pričamo o 7 milijuna prodanih automobila kao da su povrće koje se prodaje u trgovinama. Ono što je važno je da smo u svibnju 2014. postaviti set ciljeva te da će rezultat plana kojeg ćemo prezentirati biti njihov rast. Rezultati su kvantitativno, s financijske strane, veći nego prošlogodišnji i to je jedino što je važno”, rekao je Sergio Marchionne prije početka sastanka odbora talijansko-američke grupe u Londonu.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.