Alfa Romeo se vraća u Formulu 1

Mnogim alfistima će zatreperiti srce nakon izjave šefa FCA, Sergia Marchionnea – Alfa Romeo se vraća u Formulu 1.

Prilikom tradicionalne razmjene Božićnih čestitki s novinarima koji prate čitavu sezonu Formule 1, Sergio Marchionne, šef FCA i predsjednik Ferrarija, sasvim je neočekivano izjavio da će se Alfa Romeo vratiti utrkama. Marchionne čak vidi Alfa Romeo u Formuli 1.

“Nevjerojatno je kako Alfa Romeo brend ostaje u ljudskim srcima. Zbog tog razloga razmatramo povratak u natjecanje Formule 1. Važno je da se Alfa Romeo vrati. Razmišljamo o tome, vjerojatno za par godina”, rekao je Sergio Marchionne. Provokacija, marketinški trik ili konkretan projekt? Marchionneove riječi ne donose neke čvrste informacije o stvarnom povratku Alfa Romea u F1. No, vjerujemo da bi povratak usrećio brojne alfiste.

Povezanost Alfa Romea i svjetskog prvenstva u Formuli 1 seže daleko u prošlost. Kao što vjerojatno svi alfisti već znaju, Alfa Romeo je uzeo prva dva naslova Formule 1 u povijesti – 1950. Nino Farina i 1951. Juan Manuel Fangio. Ukupno je Alfa Romeo uzeo 11 Grand Prix naslova Formule 1 u svojoj povijesti. Zadnje pojavljivanje u F1, kao proizvođača motora, bilo je 1988. godine. Ferrari SF15-T u Formula 1 prvenstvu 2015 nosi Alfa Romeo znak na bokovima.

Budućnost Ferrarija u Formuli 1 upitna?

Iznenadni povratak Alfa Romea u Formulu 1 mogao bi značiti, prema današnjoj izjavi šefa FCA, izlaz za Ferrari. Tvrtka iz Maranella proživljava složene trenutke u F1, iako su ambicije za sljedeću sezonu solidne.

Po pitanju mogućeg napuštanja Formule 1, Marchionne je komentirao: “Odlazak Ferrarija iz Formule 1 je moguć, ali to se vjerojatno neće dogoditi. Ako ne želite da odemo. Ako žele pretvoriti Formulu 1 u NASCAR, mogu bez nas.”

Pratite nas i dalje za sve vijesti o povratku Alfa Romea u Formulu 1.

Želite vijesti u sandučić?

Prijavite se na naš newsletter

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.

Alfa Romeo
Newsletter

Tjedni pregled novosti direktno u vaš e-mail sandučić.

Hvala na prijavi! Provjerite e-mail.

Nešto je pošlo po zlu. Probajte ponovo.